Et festprogram ble fremført for nær 100 tilhørere i Rygge Ungdomsskole. Dirigent for det sammensatte korpsets første avdeling var Eyvind Andreassen, mens Arnstein Lund holdt dirigentstokken etter pausen med kaffe og kaker.

Åshild Skiri Refsdal deltok som solist på fire av låtene, som blant annet omfattet Mein Herr Marquis av Johann Strauss d.y.

I tillegg deltok Moss Spellemannskompani ved sin dirigent Otto Kiss med en egen avdeling. Disse innslagene var med på å gjøre konserten til mer enn en tradisjonell korpskonsert.

Historisk trompet

En morsom seanse var fremvisningen av trompeten som Rygge Musikkorps stifter, Gudolf Lyby, benyttet ved starten.

- Den må være minst 80 år fortalte sønnen, Per Ivar Lyby, som har vært med i korpset de siste 51 årene og tatt opp arven etter sin far.

Begge korpsene hadde nedlagt et stort forarbeid med mye øvelser. Med forsterkninger av  musikanter fra andre korps og tidligere korpsmedlemmer, ble det et fyldig lydbilde og skikkelig ”trøkk” i musikken.

Gratulasjoner

Både Rygges og Rådes ordførere - henholdsvis Inger-Lise Skartlien og René Rafshol - var tilstede, gratulerte og overrakte blomster til de lokale korpsene, som dessverre pr. dato ikke har mer enn 12 aktive medlemmer hver. Kanskje de kan få noen flere etter søndagens konsert?