Blå toner på Tivoli

Groove og mystikk: «Feldson Association» spiller i Moss i kveld. Dette bildet er fra en tidligere opptreden som bandet hadde på «Røed rock». Foto Anders Engen Sandén

bildetekst

Groove og mystikk: «Feldson Association» spiller i Moss i kveld. Dette bildet er fra en tidligere opptreden som bandet hadde på «Røed rock». Foto Anders Engen Sandén bildetekst

Artikkelen er over 3 år gammel

De kaller seg «byens store, lille bluesband», og fredag kveld står de på scenen igjen.

DEL

– Eller kanskje skal vi bare gå under navnet «de gamle gutta»?, sier Kjell Foss i bandet «Feldson Association».

Bandet, som kom ut av «skyggenes dal» for snart 50 år siden, skapte bluesens akse fra Fjordveien langs Kanalen til Krossern, og spillte på legendariske klubber som Blinken, Poppy Club og Casino i Drammen. På 1960-tallet var de dessuten supportband for datidens største norske bluesband, som Beatniks/Titanic og Dream.

– Den gang fløt vi godt på bluesbølgen og spilte feite Chuck Berry-låter, Rolling Stones og standard blueslåter, mimrer Foss.

Etter noen års pause dro de til igjen og har spilt på arrangementer som Ribberock og Røed Rock, da under ulike avarter som Fjordveiens Blues Compan og Moss Blues Band.

Nå er de tilbake på fast basis for å utforske videre nye muligheter i det blå roms mysterier. «Feldson Association» har høstet strålende kritikker etter comeback'et, senest fra Rockhouse i vår.

– I kveld stiller vi med det beste mannskapet på Tivoli Amfi. Det blir et drivende komp fra Tomm Berger og Hallgeir Myhre, som igjen legger et solid grunnlag for resten av bandet: Øystein Olausen, Lasse Nilsen og undertegnede, sier Kjell Foss.

– Det blir en Feldson Association-konsert med blå toner, feite grooves og dynamisk romfølelse, lover han.

Bandet feirer for øvrig 50 års-jubileum neste år.

Artikkeltags