Støtter sin lokale rockescene

Støtter: Death By Unga Bunga (bildet) og The Dahlmanns spiller på Tivolikjeller'n i morgen og gir inntektene tilbake til arrangøren.

Støtter: Death By Unga Bunga (bildet) og The Dahlmanns spiller på Tivolikjeller'n i morgen og gir inntektene tilbake til arrangøren. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To av byens fremste rockeband stiller på Tivolikjeller'n i morgen, og gir spilleinntektene tilbake til byens eneste rockescene.

DEL

Death By Ungas Bunga og The Dahlmanns har for lengst fått luft under vingene og fått seg et navn både nasjonalt og til dels internasjonalt. Men fredag står de på scenen i hjembyen for å støtte den lokale «rockeklubben». Inngangspengene gir de rett tilbake til arrangøren.

– Bare trubadurer

– Det er lett å klage på at det ikke skjer noe i Moss, men et fåtall som forsøker å gjøre noe med det. Vi vil vise at vi setter pris på Tivolikjellern's anstrengelser for å sikre at byen har en livescene for rock, sier gitarist i Death By Unga Bunga, Stian Guldbrandsen.

– Uten Tivolikjeller'n ville vel musikktilbudet på byen i Moss bare bestått av trubadurer, bemerker han.

Daglig leder i Tivolikjeller'n, Ann May Aas, er veldig glad for oppmuntringen fra de lokale rockermusikerne.

– Det er veldig tøft å drife Tivolikjellern, vi står hele tiden på kanten av stupet. Men anerkjennelse og støtte som dette gir oss motivasjon til å stå på videre, sier Ann May.

Først og fremst rock

Hun understreker at Tivolikjeller'n først og fremst skal være en livescene med bar, og ikke omvendt – en bar med livemusikk.

– Det hadde sikkert vært enklere å fokusere på bardriften og hatt en trubadur på scenen i ny og ne. Men det er ikke derfor vi driver Tivolikjellern. Vi brenner for musikken. Ingen av oss som jobber her var egentlig spesielt interessert i å drive en bar, forteller hun.

May Ann og ektemannen Petter Aas overtok Tivolikjellern etter at Parkteatret ga opp driften for et par år siden. Det har ikke vært lett å få driften til å gå rundt.

– Hvordan kan det bli bedre?

– Vi skal bli enda flinkere til å drive barvirksomheten effektivt. I tillegg har vi innsett at bookingen av artister må bli mer regelmessig og forutsigbar for at det skal kommer mer folk på konsertene. I det siste har vi tatt mye på sparket, og med stram økonomi har vi for eksempel vært avhengig av privat innkvartering til artistene, noe som gjør planlegging vanskelig, forklarer musikkentusiasten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken