Klart for Flåtefest på idylliske Fuglevik

TOPP STEMNING: Fjorårets Flåtefest samlet et par tusen publikummere i vannkanten på Fuglevik.

TOPP STEMNING: Fjorårets Flåtefest samlet et par tusen publikummere i vannkanten på Fuglevik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 14. juli kan barn og voksne få oppleve festivalidyll på Fuglevik for tredje året på rad.

DEL

Flåtefest er en gratis musikkfestival hvor artister fra fjern og nær opptrer på en hjemmesnekra scene i vannkanten på Ilastranda.

Bak arrangementet står gutta fra mossebandet Badilon, og det eneste målet de har satt seg er å gi folk et sommerminne de sent vil glemme.

Årets artister er blant annet Margrete, Pelicat, Himmelhøyt, Colin Hagen og Hjelp.

– Og kanskje det også dukker opp et par overraskelser. Det blir variert musikk med mange unge talenter fra distriktet. Dette er et arrangement som passer for alle som er glad i fest, store som små, sier PR-ansvarlig Thomas Aannestad.

2000 i fjor

I fjor kom det over 2000 festglade mennesker, og arrangøren forventer at enda flere vil ta turen i år.

– Det var noen som ikke kom inn i fjor, så vi prøver å utvide, selv om området har sine begrensninger. Hele festivalområdet blir inngjerdet og vi skal ha to forskjellige soner for publikum. Én med alkoholservering hvor det vil være legitimasjonsplikt, og én åpen sone for familier med barn, forklarer Aannestad.

Kransekaketopp

På festivalens hjemmeside skriver arrangørene: «Du har kanskje hørt rykter om at Flåtefest var fjorårets fineste solskinnshistorie? Derfor inviterer vi i Badilon tilbake til ny hjemme-alene-festival i Østfolds kransekaketopp, idylliske Fuglevik. Hvite hus i hver en vik. Hjemmesnekra scene i strandkanten med svabergamfi og utsikt over en oslofjord i spektakulær solnedgang.»

SE BILDENE FRA FJORÅRETS FLÅTEFEST:

Utover lokale sponsorer er festivalen drevet på ren dugnadsånd, med både frivillige og andre ildsjeler.

– For øyeblikket jobber vi med å få på plass styrken med frivillige, og totalt har vi behov for rundt 30 personer. I tillegg har vi en god samarbeidspartner i Natur og Ungdom som hjelper oss å rydde både underveis og etter festivalen. Vi har også engasjert et eget vaktselskap, forteller PR-sjefen.

Artikkeltags