Hanna Paulsberg er nominert til ny pris

MER HEDER: Gurls er nominert til årets Bendiksenpris som er artistenes egen pris. Fra venstre: Hanna Paulsberg, Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang.

MER HEDER: Gurls er nominert til årets Bendiksenpris som er artistenes egen pris. Fra venstre: Hanna Paulsberg, Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jazzmusikeren Hanna Paulsberg fra Rygge, og bandet hennes Gurls, er nominert til årets Bendiksenpris.

DEL

I år er det 10. gang den prestisjetunge musikkprisen deles ut, og Gurls er nominert sammen med Boy Pablo, Thea Hjelmeland, Ivan Ave og Pom Poko. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut i regi av GramArt, som er landets største interesseorganisasjon for artister med sine 3000 medlemmer.

I mars ble bandet tildelt den høythengende Spellemannprisen i kategorien jazz, og i fjor ble saksofonisten kåret til «Årets jazznavn» av Dagsavisen.

– Priser og konkurranser i musikk er nærmest et «umulig» opplegg, det er nemlig så mye bra. Nominasjoner er en hyggelig anerkjennelse og et kompliment, sa musikeren til Moss Avis tidligere i år.

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren.

Rekordmange nominasjoner

– Vi har fått inn rekordmange nominasjoner fra en rekke ulike sjangre. Det er med glede vi i styret ser bredden og talentet blant norske artister, samtidig har dette gjort det utfordrende å velge ut årets fem nominerte, sier styreleder Ivar S. Peersen i en pressemelding.

Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen som var en nestor i norsk popmusikk. Han gikk bort i 2009 og hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow To Each Other (2016), Honningbarna (2017) og Ola Kvernberg (2018).

Artikkeltags