Hanna Paulsberg til Kongsberg Jazzfestival

SAKSOFONIST: Hanna Paulsberg skal spille på den 54. utgaven av Kongsberg Jazzfestival. (Pressefoto)

SAKSOFONIST: Hanna Paulsberg skal spille på den 54. utgaven av Kongsberg Jazzfestival. (Pressefoto)

Artikkelen er over 1 år gammel

Saksofonisten fra Rygge skal hylle jazzlegenden Dexter Gordon på festivalens åpningsdag 4. juli. Dagen etter spiller hun med Gurls, hennes eget band.

DEL

– Hanna er en saksofonist i særklasse og framstår som en sikker, myndig og moden musiker. Denne kvelden får vi en ydmyk og uhøytidelig feiring av en av jazzens giganter, spekket med både kjente og mer ukjente låter fra Long Tall Dexters repertoar, skriver festivalen i en pressemelding.

Med sitt saksofonspill og sin karismatiske personlighet har Dexter Gordon sjarmert lyttere og musikere i snart 80 år, også lenge etter sin død i 1990.

Men først skal Hanna gjennomføre årets sommerkonsert med Gurls hjemme på Søndre Fløgstad gård i Rygge søndag 24. juni. Og senere blir det konsert i Rygge kirke 1. august med pappa Håkon Paulsberg.

Hanna har turnert verden rundt med musikere og band, og på tributekonserten i Kongsberg skal hun spille sammen med Jørn Øien på piano, Trygve Waldemar Fiske (bass) og Hans Hulbækmo bak trommene.

Kongsberg Jazzfestival er en internasjonal jazzfestival som har blitt arrangert siden 1965. Dette er den 54. utgaven, og etter den tradisjonelle jazzparaden blir det offisiell åpning ved kulturminister Trine Skei Grande.

Gitarist Håvard Nordberg Funderud fra Rygge, som gikk videre til finalen i Jazzintro 2018 med bandet Master Oogway, er også klar for årets festival i Kongsberg.

Artikkeltags