Jon Michelet tildelt Erik Byes minnepris

HEDRET: Forfatter Jon Michelet er tildelt Erik Byes minnepris.

HEDRET: Forfatter Jon Michelet er tildelt Erik Byes minnepris. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jon Michelet ble tirsdag kveld tildelt Erik Byes minnepris under åpningen av Protestfestivalen i Kristiansand.

DEL

Erik Byes minnepris gis til en person som over en lengre periode har framvist et uredd og brennende engasjement for å påvirke samfunnsutviklingen i positiv lei lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Vedkommende må ha framvist mot til å gå mot strømmen og de moteriktige standpunkt, til kompromissløst å kjempe for rettferdighet, fred og menneskeverd. Dette skriver Forlaget Oktober i en pressemelding.

Michelet har de fem siste årene opplevd en eventyrlig suksess med storverket En sjøens helt. Hans gedigne verk vil bli stående som den store norske sjøromanen.

En rekke priser

For sitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne ble han tildelt Østfoldprisen i 2013, Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015 og Anders Jahres kulturpris i 2016. De fem bøkene som allerede er utkommet har fått strålende kritikker og har toppet bestselgerlistene helt fra starten i 2012. Det samlede opplaget er på 753.000 eksemplarer.

Jon Michelet er født i 1944 og arbeidet som sjømann og bryggearbeider i unge år. I 1964–65 avtjente han verneplikt i Sjøforsvaret og ble signalmann med grad av ledende menig. Michelet debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal, og har siden gitt ut en lang rekke bøker i mange sjangre. Bøkene hans er oversatt til tolv språk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken