Heidi, Hanna og Håkon inviterer til låvekonsert

LÅVEKONSERT: Håkon Paulsberg inviterer til sommerkonsert i låven på Søndre Fløgstad gård i Rygge. Heidi Gjermundsen Broch (til venstre) er gjesteartist og Jenny Paulsberg skal stå for serveringen.

LÅVEKONSERT: Håkon Paulsberg inviterer til sommerkonsert i låven på Søndre Fløgstad gård i Rygge. Heidi Gjermundsen Broch (til venstre) er gjesteartist og Jenny Paulsberg skal stå for serveringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette blir fjerde gangen vi holder konsert her på Søndre Fløgstad, sier Håkon Paulsberg. Til sommerkonserten i år har han invitert Heidi Gjermundsen Broch som gjesteartist. Datteren Hanna er også klar og yngstejenta Jenny tar seg av kafeen.

DEL

Det første året var det Prøysen-musikk på programmet og Trond Granlund var gjest. Da hadde Paulsberg akkurat gitt ut plata «Ændre sia» med Prøysen-sanger. Året etter var Hilde Louise Asbjørnsen på besøk og tolket Cornelis Vreeswijk.

I 2016 var Viggo Sandvik på låven med Eldar Vågans sanger og i år er det altså Heidi, Hanna og Håkon som skal sette publikum i den rette sommerstemningen rundt sankthanstider.

– Konseptet i år er at det ikke er noe konsept, smiler Håkon.

– Vi skal velge med hjertet, skyter Heidi inn.

– Det blir nok litt Prøysen, for det er vi glad i begge to. Vi skal spille Vreeswijk, så litt amerikansk og kanskje Eggum og Terje Nilsen. Og selvfølgelig noen rene instrumentale låter med Hanna.

Et band er også satt sammen for anledningen. På piano blir det Anders Aarum fra Ekholt, Trygve Valdemar Fiske på bass og trommeslager Øystein Aarnes Vik.

Lang fartstid sammen

– Håkon og jeg har for øvrig lang fartstid sammen, og første gang vi sto på samme scene var på en julekabaret på Café Brandstrup i Moss. Det var for 24 år siden, sier Heidi smilende.

Hun er ansatt ved Det Norske Teatret og spiller for tiden i «Som lauvet i Vallombrosa» av den svenske dramatikeren Lars Norén.

– Det er et familiedrama og vi krangler i tre og en halv time, sier Heidi lattermildt.

– Jeg har ikke vært med i så mange musikalske prosjekter den siste tiden, så det er stas å bli spurt om dette. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

Heidi skal senere i høst spille Dronninga i familieforestillingen «Snøkvit» etter eventyret av brødrene Grimm.

– Og hva er dine planer framover, Håkon?

– Jeg er litt på vent, men driver og spiller litt. For du vet det er vanskelig å bli kvitt «denna sjukdommen».

LES OGSÅ: Hanna går på scenen med splitter nye «Gurls»

25. juni åpner han dørene til en stemningsfull stund på låven på gården i Rygge. Låven er fra 1950-tallet og har tidligere vært korntørke og lagret tonnevis med korn.

– Så vekten av 350 tilhørere, som vi har hatt her før, går veldig fint, sier Paulsberg med et glimt i øyet.

Artikkeltags