Festkveld for hele familien

RIGGER TIL FEST: Parkeringsplassen ved siden av Losen har denne uken blitt et stort konsertområde. Arrangør Martin Mathisen gleder seg til bursdagsfest. I forbindelse med fredagens konsert tilbyr Moss Taxi transport med avganger fra Storgata 23.

RIGGER TIL FEST: Parkeringsplassen ved siden av Losen har denne uken blitt et stort konsertområde. Arrangør Martin Mathisen gleder seg til bursdagsfest. I forbindelse med fredagens konsert tilbyr Moss Taxi transport med avganger fra Storgata 23. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Losen i Larkollen ser tilbake på fem år med mye glede, musikk og litt grining.

DEL

Over teltet hviler kveldssola, himmelen er fremdeles blå. Jan Eggum og Kaia Huuse deler scene foran en fullsatt uteservering på Losen, men halvveis i konserten må Martin Mathisen snu ansiktet vekk fra publikum.

– Det er mange høydepunkter å se tilbake på, men under «En natt forbi» sto jeg og grein. Jeg var veldig sliten, men den utløsende faktoren var nok den musikalske opplevelsen.

Mathisen forklarer tårene fra 2012. Et år tidligere viste han og Line Øra fram et renovert lokale i Støtvigveien 2. Ekteparets tidligere gatekjøkken skulle bli Larkollens nye pub og kafé.

LES OGSÅ: Konserter på land og ved vann

Lang artistliste

– Å drive kafé- og restaurantvirksomhet, er så risikabelt det kan få blitt. Heldigvis gikk vi inn i prosjektet med erfaring. Vi kjenner dessuten mange i Larkollen og mange kjenner oss. Det har nok hjulpet oss på veien, sier Mathisen.

Førstkommende fredag markerer Losen fem år med åpen dør. Ole Paus, Ingrid Bjørnov, Di Derre, Anita Skorgan ... Listen over Losens tidligere musikalske besøk er lang og tidkrevende å gjengi i sin helhet.

– Vi har fått et godt rykte i artistmiljøet. Jeg tror også vi gir publikum en liten følelse av å være på en privat fest, med både mat og musikk i en og samme pakke, sier Mathisen.

Under jubileumsfeiringen er Madcon kveldens store trekkplaster, og foran scenen er det markert en egen familiesone forbeholdt dem under 18 år.

Ingen aldersgrense

– Den yngste datteren min på ti år skal hit med noen venninner. Den eldste på 25 har skaffet barnevakt. Musikk har ingen aldersgrense, og Madcon treffer rett og slett veldig bredt, sier Mathisen.

Pappa på 50 skal også. Over 700 billetter er allerede solgt, og parkeringsplassen ligner snart et konsertområde.

– Vi ville gi en skikkelig fest tilbake til dem som stadig besøker oss, sier Mathisen.

Han låser som regel opp før første morgenvakt, og reiser hjem etter siste.

– Fem nye år?

– Så lenge det er morsomt. Det gir en slags personlig tilfredsstillelse å kunne se tilbake på et vellykket arrangement, enten det er en større konsert eller et 90-årslag. Det blir en drivkraft til å holde på videre, sier Mathisen.

Artikkeltags