Losen satser på større variasjon

PÅ STRANDA: Bjørn Eidsvåg spiller opp i solnedgangen på Haagensstranda i Larkollen neste sommer.

PÅ STRANDA: Bjørn Eidsvåg spiller opp i solnedgangen på Haagensstranda i Larkollen neste sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Neste sommer fyller Losen i Larkollen fem år. Det feires med blant annet med Madcon-konsert.

DEL

Den populære duoen er imidlertid bare toppen av den musikalske kransekaka innehaver av Losen, Martin Mathisen kan by på neste sommer.

– Vi er ikke helt ferdig med å booke hele sommeren ennå, men jeg kan røpe at vi har noen kanonnavn på gang, sier Mathisen.

Losen har de siste årene bydd på en rekke gjengangere på scenen i løpet av sommersesongen, og de som gleder seg til Øystein Sunde og Ingrid Bjørnov blir kanskje skuffet over at de ikke kommer tilbake med det første. Neste år vil nemlig Losen satse på nye, men allikevel svært kjente navn.

– Vi har hatt mye godt voksent publikum og eldre artister, men neste år vil vi satse litt bredere. Jeg tror ikke noen vil bli skuffet når de får se den endelige artistlista, mener Mathisen.

Få Lillebjørn-konserter

Det er nemlig ikke småtteri av artistnavn han allerede nå kan bekrefte at vil spille i Larkollen i løpet av sommeren 2016.

Jo Nesbø, Bertine Zetlitz, Unni Wilhelmsen og Bjørn Eidsvåg er allerede klare, men det er allikevel konserten med Lillebjørn Nilsen Mathisen er mest stolt av å ha fått i havn.

– Det tror jeg kan bli en «once in lifetime»-konsert. Lillebjørn spiller veldig få konserter, og vanligvis gjør han nesten bare sin årlige Rockefeller-konsert om sommeren, smiler Mathisen.

Madcon-konserten blir avholdt på parkeringsplassen vis-à-vis restauranten, mens Bjørn Eidsvåg blir å se på den såkalte Haagensenstranda. Samme sted som Vamp spilte i år. Her blir det et tak på tusen publikummere, mens det foreløpig er lagt dobbelt antall billetter til Madcon-showet.

Lokal åpning

Sesongen åpnes for øvrig, tradisjonen tro, med det lokale timannsbandet, Soultown i midten av juni.

– Da er sommeren i gang med fult trøkk, sier en entusiastisk arrangør.

De foregående årene har Losen arrangert bortimot femten konserter i året, men neste år vil ligge som i år, på ti arrangementer.

– Det er tross alt grenser for hvor mye vi kan ha i lille Larkollen i løpet av en sommer, innrømmer Martin Mathisen.

Artikkeltags