Matlagingskurs for barn – vi vil gi barna matglede

SMAKSVERKSTED: - Et ukentlig etterskoletidsprogram for barn og unge, og har fokus på praktisk matlaging med rom for å improvisere og utforske nye råvarer, står det på Smakverkstedets hjemmesider. (Illustrasjonsfoto fra tidligere kurs)

SMAKSVERKSTED: - Et ukentlig etterskoletidsprogram for barn og unge, og har fokus på praktisk matlaging med rom for å improvisere og utforske nye råvarer, står det på Smakverkstedets hjemmesider. (Illustrasjonsfoto fra tidligere kurs) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I mars holdes to matlagingskurs for barn i Rygge. Et av kursene er allerede fulltegnet. – Det skjedde veldig fort, sier oppstarter.

DEL

I mars avholdes smaksverksted på Rygge ungdomsskole for barneskoleelever fra Ekholt og Øreåsen skole. Sammen med instruktører med bakgrunn i blant annet folkehelsearbeid, kokk, ernæringsfysiologi skal barna smake seg fram til gode retter. På menyen står quesadillas, bananmuffins og havets skattkiste.

– Vi ønsker å gi barna en arena hvor de kan være kreative og utforske råvarer. Vi vil at de skal oppleve matglede, og få erfaring med råvarer som er sunt for kropp og miljø, sier Kathrine Marthinsen.

Startet i Bergen

Hun er oppstarteren bak Smakverkstedet, som er et folkehelseforetak driftet av Folkelig. Folkelig er et ideelt AS som jobber for lokalt folkehelsearbeid. Smaksverkstedet startet opprinnelig i Bergen i 2013, og fikk i fjor muligheten til å etablere seg på Østlandet gjennom et prosjekt finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Smaksverkstedet ble støttet med 2 833 300 kroner, og skal i løpet av denne prosjektperioden samarbeide med ti kommuner på Østlandet. Først ut er Rygge.

Venteliste

Kurset holdes over 10 uker, og Marthinsen kan fortelle at kurset for Ekholt er fulltegnet. For barn på Øreåsen skole har de fortsatt ni ledige plasser. 

– Det skjedde veldig fort, og vi har venteliste på Ekholt. Vi ser at det er stor interesse for tilbudet, og det positivt at så mange barn vil være med, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.