Håvard (24) er nominert til «Østfoldtalentet 2019»

TALENT: Håvard Funderud kom til finalen i Jazzintro 2018 med bandet Master Oogway.

TALENT: Håvard Funderud kom til finalen i Jazzintro 2018 med bandet Master Oogway. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jazzgitarist Håvard Funderud (24) fra Rygge er blant fem unge talenter som er nominert til «Østfoldtalentet 2019».

DEL

Håvard er en kreativ musiker med et høyt ferdighetsnivå og et stort utviklingspotensial. En dyktig gitarist innenfor jazzsjangeren, som nå tar en masterutdannelse ved Norges musikkhøgskole. Han har deltatt i sentrale og viktige festivaler i Norge og er opptatt av å ta sine prosjekter til Østfold, skriver Østfold kulturutvikling i begrunnelsen.

De andre nominerte er Christine Bårreng Hansen (23) fra Sarpsborg som spiller klarinett, danserne Carl André Johansson (24) fra Halden og Live Skullerud (22) fra Fredrikstad og filmskaper Marietha Chopra Helgesen (23) fra Askim.

LES OGSÅ: Håvard fra Rygge (24) til jazz-finale i Molde

Østfold fylkeskommune vil støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med et stipend på 50.000 kroner. Det er en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement. Stipendet kan deles ut til grupper eller enkeltpersoner i alderen 16–25 år som har tilknytning til Østfold.

Vinneren blir presentert på Østfoldkonferansen 17. januar. I fjor var det Sanne Kvitnes (22) fra Halden som ble «Østfoldtalentet 2018», for sitt arbeid som skuespiller og artist.

Artikkeltags