Fire dager med jazz

KVARTETT: Lørdag skal Hot Club de Norvège spille på Robert Normann-festivalen.

KVARTETT: Lørdag skal Hot Club de Norvège spille på Robert Normann-festivalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Robert Normann var jazzmusiker og komponist og regnes som en av jazzgitarens pionerer. Nå skal han hylles, og torsdag 16. august går startskuddet for den 10. Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

DEL

Byens jazzklubb har lagt opp til et variert program rundt på forskjellige scener i byen de fire dagene festivalen varer.

Det blir lunsjkonserter, gateparade, festivalutstillinger og mange konserter.

Fra programmet kan det nevnes et spennende musikalsk samarbeid i Sarpsborg kirke på åpningsdagen hvor jazzpianist Helge Lien møter Knut Hem med sine røtter i bluegrass og folk.

På Folkets Bar fredag står Solfrid Molland på plakaten. Hun har de siste årene markert seg sterkt i Norge med sin sigøynermusikk og samarbeid med musikere fra romfolket.

Det blir lunsj-jazz med Swing’it Dixieband, som nådde semifinalen i Norske Talenter og nylig opptrådte for 12.000 mennesker på Kongsberg Jazzfestival.

Et av høydepunktene

Et av høydepunktene blir kanskje Hot Club de Norvège på lørdag. Da festivalen ble etablert i 2009, var kvartetten selvskrevne på scenen og har vært det siden. Ingen har markedsført Robert Normann mer enn frontfigur og gitarist Jon Larsen.

En av Norges fremste jazzpianister Anders Aarum kommer med sin trio og Atle Røe trio byr på flere Robert Normann-komposisjoner. Jan Inge Melsæter som ledet Ytre Suløens Jass-ensemble i 20 år, fronter paraden gjennom gågata og stiller selv med egen kvartett på festivalen.

Nytt av året er jazzgudstjeneste ledet av sogneprest Espen Feilberg Jacobsen (tidligere sjømannsprest i New Orleans), og musikalsk leder er ingen ringere enn æresborger av New Orleans og gateprest i Oslo, men mest kjent som en eminent saksofonist og klarinettist, Carl Petter Opsahl.

Artikkeltags