- Men dette blir ingen konkurrent til Allaktivitetshuset på Skarmyra. Dette blir et kontor- og atelierfellesskap for voksne som ikke driver innen kunsthåndverk, sier duoen.
De har også drømmer om å invitere til konsert én gang i måneden, og de håper å få startet en kafé og et rom for utstilling og utsalg.

Muntlig avtale

- Vi har en muntlig intensjonsavtale med huseier Widar Salbuvik om å få leie de til sammen 600 kvadratmeterne i 1. og 3. etasje hvor Mølla Kunstskole i sin tid holdt til. Det kan bli kafé i annen etasje som også kan være kantine for studentene på Bruce Naigles kunstskole Arcadia og for studentene ved American College, forklarer Martin og Mari.

Noe nytt

Til daglig deler duoen fra Jeløy én stilling i ekspedisjonen på Galleri F 15.
Resten av arbeidsdagen lager Mari fotokunst - hun har for tiden en utstilling på Mors Kafé - mens Martin er mannen bak litteraturfestivalen Audiator i Bergen og en bokhandel på internett med festivalens navn.
- Festivalen er blant Europas viktigste litteraturfestivaler. Det er en biennale som har vært gjennomført siden 2003, og i år har vi deltakere fra sju nasjoner. Bokhandelen tilbyr utgivelser innenfor blant annet internasjonal poesi, filosofi og teori, samt kunst- og kulturtidsskrifter, forteller Sørhaug.

Jo flere, jo billigere

- Nå har vi lyst til å leie oss inn i Møllebyen for å lage et arbeidsfellesskap sammen med likesinnede. Trine Gzyl, som jobber med redesign, har allerede meldt seg på. Men jo flere vi blir, jo billigere og mindre risikofylt blir det for den enkelte. Kanskje noen har ventet på denne muligheten, sier Mari og Martin.
De vil bidra til å gjøre Møllebyen til et kraftsenter for kunst og design.