Satser på ny USA-turné til høsten

Nytt Album: «Level & Tyson» består av Jun Christian Vilanuera (fra venstre), Sofie Søndervik-Sæther, Richard Lorentz Johansen, Namra Saleem og Johannes Eng. Nå har de sluppet sin første singel fra albumet «Gruesome Twosome» som kommer til høsten.Foto: Ina Maria Photography

Nytt Album: «Level & Tyson» består av Jun Christian Vilanuera (fra venstre), Sofie Søndervik-Sæther, Richard Lorentz Johansen, Namra Saleem og Johannes Eng. Nå har de sluppet sin første singel fra albumet «Gruesome Twosome» som kommer til høsten.Foto: Ina Maria Photography

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Level & Tyson, med mossingen Richard Lorentz Johansen helt i front, slipper til høsten ny skive. Den første singelen lover godt.

DEL

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger både fra musikkmiljøene i England og i USA når det gjelder singelen «Tied Up», bekrefter Richard Lorentz Johansen.

– Det er jo bra, men også litt skummelt, legger han kjapt til.

I 2012 ga bandet ut skivedebuten som ble betegnet som én av de ti beste utgivelsene det året.

Kommende høst sendes deres nye skive «Gruesome Twosome» ut til folket og i luften svirrer en ny USA-turné.

– Dette blir dødskult. Da vi var på turné i USA i fjor høst fikk vi veldig gode tilbakemeldinger, Dette blir gøy, kommenterer Johansen.

Forrige USA-turné var konsentrert om California. Hvor de skal glede publikum kommende høst er foreløpig ikke bestemt.

SE LEVEL & TYSONS NYE VIDEO HER:

Endringer

Mye har skjedd siden 2012, ikke minst når det gjelder bandets besetning.

– Omrokkeringene våre er et kapittel for seg selv. Den besetningen vi har nå, har vi hatt et års tid og den er endelig. Vi har funnet balansen i Level & Tyson og det føles veldig bra, sier Johansen som før Level & Tyson var trommis i mossebandet Superfamily.

Bandet består nå av Sofie Søndervik-Sæther på bass og sang, Namra Saleem på gitar og keyboard, Johannes Eng på gitar og Jun Christian Vilanuera på trommer. Noe som betyr at Johansen selv har flyttet seg helt til fronten av scene og tar seg av mikrofonen.

– He, he.... Det er selvsagt veldig annerledes å stå foran å synge, kontra å sitte bakerst med trommene. Men jeg lærte veldig mange gode triks av Steven Wilson gjennom årene i Superfamily, og disse funker veldig bra fortsatt, forklarer Johansen med et smil.

Sammen med samboer og bassist Søndervik-Sæther har han nå funnet den ultimate innpakningen på bandet sitt, og den kan ikke sammenlignes med Superfamily.

– Superfamily hadde nok et bredere nedslagsfelt enn Level & Tyson, og vi har helt forskjellige målgrupper, sier Johansen.

Mye energi

– Jeg er over 30 år nå og har vært frilansmusiker og trommis i en årrekke. Jeg har hatt mye tid til å reflektere over hva slags musikk som er viktig for meg, forklarer mossingen.

– Og det er?

– Det eneste fokuset vi har hatt er å lage musikk vi selv liker, svarer han.

– Vi ønsker å gi mye energi gjennom musikken vår. Man skal liksom opparbeide seg et overskudd ved å lytte til oss, og jeg føler at vi er der nå, avslutter Richard Lorentz Johansen.

Artikkeltags