Serverer Bach i nytt lys

Et strykeorkester fra Den Norske Opera og studentkoret Vox Humana er med når Dag Jansson og Liv Frengstad setter kjente komponister som Bach og Pärt i nytt lys på Arena 6. februar.

Et strykeorkester fra Den Norske Opera og studentkoret Vox Humana er med når Dag Jansson og Liv Frengstad setter kjente komponister som Bach og Pärt i nytt lys på Arena 6. februar.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag 6. februar er det duket for en annerledes konsertopplevelse på Arena. Bak står cellist Liv Frengstad og dirigent Dag Jansson.

DEL

De to har nemlig invitert med seg henholdsvis et operabasert strykerorkester og studentkoret Vox Humana til konsert der publikum skal få høre nye versjoner av både Arvo Pärts «Stabat Mater», Claudio Monteverdis «Hor chel ciel e la terra» og Johans Sebastian Bachs «Die kunst der fuge», som attpåtil blir jazzet litt opp for anledningen.

Stabat Mater

De to forteller at utgangspunktet for konserten er et ønske om å markere at komponisten Arvo Pärt fyller 75 år denne dagen.
– Derfor skal vi også fremføre hans «Stabat Mater» med kor og orkester for aller første gang i Norge, forteller Jansson.
Han mener at en av av grunnene til at Pärt har fått kultstatus, kan være at han til tross for å være en av verdens mest spilte nålevende komponister, velger gjøre det motsatte av alle andre.
– Han er rett og slett litt mot-trendy, sier Jansson. han skryter uhemmet av Arenas akustikk.

Klubbscene

– Dette er fantastiske lokaler som både har kirkeklang og intimiteten til en klubbscene. Det er en unik kombinasjon, synes Jansson.
Han er litt ekstra spent på fremføringene av Bachs «Die kunst der fuge» som skal serveres i tre versjoner.
–Dette var det siste Bach laget, og han skrev aldri noe om hvem det var til. Nå skal derfor både koret, orkesteret og en samlet gjeng gjøre hver sine versjoner, forteller Frengstad.
– Versjonen der vi jazzer opp Bach litt, er det nok ikke mange som har gjort før oss, men vi holder oss likevel til Bach, forsikrer Jansson.
En eneste fellesøvelse gjenstår før konserten lørdag.
– Vi skulle gjerne hatt flere øvelser, men tiden strekker ikke til. Det er alltid litt sånn risikosport, men dette blir nok veldig bra, sier Frengstad.
Konserten gjøres i Uranienborg kirke i Oslo søndag 7. februar. I tillegg til Pärts «Stabat Mater» skal både hans «Festiba Lente!» og korverket «Magificat» fremføres».

Artikkeltags