Snart på lufta

ILDSJELER: De har drømt og ikke gitt seg. Nå ser det ut til at drømmen om lokal-tv er nærmere en realitet enn noen gang for gjengen bak Ripz-tv. Fra venstre: Daniel Justsen, Knut Michael Knutsen Haugland og Mari Brynildsrud Viggen. Styremedlem Helene Sørensen var ikke til stede da bildet ble tatt.

ILDSJELER: De har drømt og ikke gitt seg. Nå ser det ut til at drømmen om lokal-tv er nærmere en realitet enn noen gang for gjengen bak Ripz-tv. Fra venstre: Daniel Justsen, Knut Michael Knutsen Haugland og Mari Brynildsrud Viggen. Styremedlem Helene Sørensen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

De er unge, ambisiøse og veldig sta. I oktober i fjor lanserte 9. klassingen Knut Michael Knutsen Haugland en ide om å starte lokal-tv. Nå ser drømmen ut til å gå i oppfyllelse.

DEL

Den lokale tv-kanalen han har jobbet på spreng for å få på beina, skal hete Ripz-tv. Hva den skal sende, hvor ofte den skal sende og hvor mange som skal være med å lage sendingene er ikke helt klart ennå.
Men det er bagateller, skal vi tro Haugland, Mari Brynildsrud Viggen og Daniel Justsen i styret.
De er nemlig strålende fornøyd med å endelig ha fått egnede lokaler til å sende fra.
– Det er først nå vi kan begynne å ringe rundt til alle dem som var på audition i januar, sier Haugland, som i sin tid hadde ideen til tv-kanalen.

Starter i mai

Fra oktober i fjor til nå har Haugland fikk med seg flere skolekamerater fra Grindvold skole og satte i gang med det tidkrevende arbeidet å skaffe sponsorer, utstyr, frekvens og et sted å være.
Det har vist seg å være vanskeligere enn de unge initiativtakerne hadde drømt om.
Nå ser det derimot ut som om deres iherdige innsats har gitt resultater.
– Vi har fått leie et 18 kvadratmeter stort rom i kjelleren på Samfunnshuset i Moss av Moss kommune. Det betyr at vi mest sannsynlig kan starte så vidt med sendinger allerede i mai, sier en fornøyd Haugland.
I januar i år innkalte han og styret i den planlagte kanalen til audition på Kråkereiret. Over 50 håpefulle ungdommer møtte frem.
– Vi har vært litt lei oss for at det har tatt så lang tid før noen av dem har hørt fra oss igjen. Men ting tar tid, og det er først nå at vi har fått lokalene på plass, sier Haugland.

Flere sponsorer

Han og de andre ser frem til å jobbe intenst med tv-planene de nærmeste ukene og lover at de nå skal begynne å ringe opp til de mest interessante kandidatene fra auditionen.
– Det er selvsagt masse som gjenstår. Blant annet trenger vi flere sponsorer etter hvert. Heldigvis fikk vi en stor i forkant av arbeidet, som hjalp oss i gang med å kjøpe utstyr og sånn, forteller Haugland.
Ungdommene gjør alt selv, og sier de har fått masse positiv respons på akkurat det. Samtidig så har de møtt mange som ikke har trodd helt på prosjektet deres.
– De har forståelig nok bedt oss komme tilbake når vi er på lufta, sier Brynildsrud Viggen.
Nå har de skaffet utstyr, lokaler, sendefrekvens som vil nå ut til både Rygge og Moss, og snart har de også frivillige programledere.
– Hvor mye vi starter å sende og hva slags programmer vi skal sende, må vi komme tilbake til, men vi har allerede en del planer. Og det skal ikke bare være for ungdom, sier Haugland.

Dyr leie

Han og de andre i styret understreker at de kommer til å starte i det små, og så trappe opp etter hvert.
– Dette er jo ikke noe vi skal tjene penger på, men alt koster og vi håper jo at det er flere som er villige til å annonsere hos oss når vi er på lufta. Mange har bedt oss komme tilbake da, sier styremedlem Brynildsrud Viggen.
– Men hvorfor akkurat lokal-tv?
– Jeg synes det er minst like greit å drive med dette, som å henge rundt i byen etter skolen, sier Haugland.
Han legger til at han delvis har stjålet tv-ideen fra Ung tv i Askim.
– Men de er kommunalt drevet, mens vi må klare oss på egen hånd, sier Haugland.
Han synes det er vel dyrt å betale 3500 kroner i husleie for de 18 kvadratmeterne i Samfunnshuset i Moss, men legger til at alt faktisk ligger til rett for tv-drift der nede.
– Det ble visstnok drevet lokal-tv derfra på 80-tallet, sier Haugland.
Han og resten av styret sier de håper å kunne være på lufta en gang mellom 20. og 29. mai.
– Og før den tid håper vi jo selvsagt at flere annonsører har meldt seg, smiler Haugland.

Artikkeltags