Ikke rart maleriene til Tone Behncke er som en fargeeksplosjon.

– Jeg jobber lagvis. Ofte med flere lag med akryl. Så bruker jeg ofte både kull og blyant for å få dybde. Og så håper jeg at de som ser dem, får den energien jeg får av å jobbe med dem, sier Oslo-kunstneren, som stiller ut på Galleri Soon fram til 12. juli.

Tempo

Behncke sier hun liker å få opp tempoet når hun jobber og at hun derfor ofte bruker store formater og store bevegelser.

– Jeg må ha armsleng. Små motiver og pirk er ikke noe for meg, smiler kunstneren, som forteller at hun har malt hele livet, men at var først i voksen alder hun valgte å følge drømmen og tok tre år på Nydalen kunstskole.

– Jeg er utdannet økonom, og jobber også som personlig trener. Kunstdrømmen har jeg derimot alltid hatt. Jeg var til og med porselensmalingslærer som 15-åring minnes, Behncke.

Yoga

Hun sier hun konstant jobber med å utvikle seg som kunstner. Og at det å jobbe abstrakt er å være utenfor komfortsonen.

– Men jeg liker det. Det er da jeg lærer mest om meg selv, Abstrakt maleri forsøkes som uttrykk for impulsive handlinger, og tilsvarer bevegelsene i ukoreografert dans. Jeg søker naturlig og ukontrollert livsutfoldelse, og inspireres av kommunikasjon mellom musiske rytmer, kroppens bevegelser og naturens dynamikk, sier hun og legger til at alle arbeidene hennes dreier rundt ett mål, nemlig hvordan hun best mulig kan uttrykke vitalitet og energi.

Tone Behncke har blant annet fått veiledning av Tore Werner Eriksen. Og har hatt en rekke separatutstillinger. Dette er hennes første i Son.