– I år er det duket på for en ny og spennende vri på vår tradisjonelle sommerutstilling i Soon seilforenings lokaler i Son, sier Ellen Marie Rode Skaflestad i Vestby kunstforening. 

Lørdag 29. juni åpnes dørene for en debutantutstilling: Fire nyutdannede studenter fra årets avgangskull på KHiO (Kunsthøgskolen i Oslo) presenteres sammen med to av sine veiledere – som også er kjente kunstnere.

Ulike materialer

De fire unge kunstnerne kommer fra hver sin avdeling: metall (smykker), keramisk kunst, tekstil og grafisk kunst. Utstillingen er delvis basert på eksamensarbeidene deres, delvis på arbeider som viderefører og utfyller deres tanker og ideer.

– Utstillingen gir en enestående mulighet til å gjøre seg kjent med neste generasjons kunstnere . Hva skiller dem fra det vi er vant til å se, og i hvilken grad vil de være tradisjonsbærere innen det fagområdet de har valgt?  Sammenstillingen veileder/student mener vi gir et interessant perspektiv, sier Skaflestad.

Kunstnerne som stiller ut er Sayo Ota, metall- og smykkekunst, Sophie Berenika Broch, keramisk kunst, Julia Wallman, tekstilkunst, Christopher Holt-Iversen, grafisk kunst, professor Ingjerd Hanevold, metall- og smykkekunst og førsteamanuensis Danuta Haremska, installasjon, skulptur, tegning, maleri.