Forfattermøte: Kristins brev til sin datter

MOR OG FORFATTER: Bibliotekets venner i Son inviterer til forfatterkveld med Kristin M. Hauge.

MOR OG FORFATTER: Bibliotekets venner i Son inviterer til forfatterkveld med Kristin M. Hauge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 30. august kommer Kristin M. Hauge fra Garder til forfatterkveld i Son bibliotek. Hun har skrevet boken «Brev til en datter».

DEL

Boken er en annerledes og nær historiebok, et fortrolig brev til Skam-generasjonen om alt mødre ligger våkne for.

Forfatteren tar utgangspunkt i historiene til fem mødre som har hatt stor betydning for likestillingen i Norge, - og som tok kampen på 70-tallet.

Historiene har hun fortalt videre til sin datter i en nyere innpakning, relevant for dagens mødre og døtre.

– Jeg opplever at vi har en backlash i samfunnet i forhold til likestilling. Det var ikke slik i min egen barndom. Det som jeg hadde tatt som en selvfølge i min oppvekst var ikke tilfelle i dag. Jenter i dag møter helt andre stengsler og utfordringer, har Hauge tidligere uttalt til Moss Avis.

Boken ble lagt ut for salg over hele landet på kvinnedagen 8. mars. Den inneholder fem atskilte bolker, men de henger likevel sammen – og spenner over et helt kvinneliv. Den er lagt opp slik at hvert kapittel er innledet med et personlig brev til datteren, med svar og forklaringer i historiene til kvinnene.

For hva tenkte de erfarne feministmødrene om drømmer, valg, kjærlighet, forholdet til menn, sex, abort, amming, barneoppdragelse, jobbstress, husarbeid, tidsklemme, kroppspress, utseendefokus og porno?
Og hva tenker de nå?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken