– Konkurransen fra trønderne var tøff i år, så vi er veldig fornøyd med en andreplass, sier Otto Kiss fra Moss trekkspillorkester. Kun to poeng skilte mosseorkesteret fra trønderne som stakk av med seieren.
NM i trekkspill ble arrangert på Hønefoss 16.-30. juni. Av til sammen syv konkurrerende orkestre i kategorien gammeldansorkester var to fra Moss.
– Vi synes vi gjorde en fin gjennomføring og spilte med god presisjon og tempo, forteller Kiss, som likevel ikke er bitter over at et av trønderne slo dem på målstreken.
– Dommerne var uenige om hvem som skulle vinne. Av til sammen fem dommere hadde to oss på førsteplass mens to andre ga flest poeng til trønderne. Sammenlagt fikk vi ikke nok poeng til å slå dem, så vi måtte nøye oss med en andreplass denne gangen, sier Kiss.
Generelt var det ikke mange poeng som skilte lagene i teten. Moss trekkspillorkester tapte NM-tittelen med kun to poeng. Moss spellemannskompani som kom på fjerdeplass lå bare syv poeng bak vinnerne.

Ellevte gang

Det er ellevte gang Moss trekkspillorkester stiller i NM. Bortsett fra i 1995, da en babyboom blant medlemmene gjorde det vanskelig å reise til NM, har de stilt opp hvert år siden 1990.
– Vi er der alle dagene av konkurransen selv om vi selv bare spiller en dag. Det sosiale rundt NM arrangementet med dans på kveldene er like viktig som selve konkurransen, forteller formann i trekkspillorkesteret, Jorunn Stenseth.