Det var sankthansaften, og hele Norge hadde blikket på et par gule fotballsko. Kjetil Rekdal sto foran sitt livs straffespark. Det ble mål, og Norge vant 2-1. Noen sekunder senere var landet kastet ut i kollektiv ekstase.

Gjennom landslagstrener Egil «Drillo» Olsen og spillernes egne ord forteller boka historien fram til det dramatiske øyeblikket, og hva som skjedde etterpå.

– Forfatteren tar oss med tilbake til nittitallet og forklarer hvorfor denne kampen ble så viktig, og hvorfor vi fortsatt snakker om den. Til sist får vi stemmene fra den andre siden: Hvordan opplevde brasilianerne kampen, og husker de den like godt som oss?, skriver forlaget i en pressemelding.

Kampen er av mange blitt kåret til tidenes norske sportsbegivenhet, og 23. juni i år arrangerer Aftenposten «Omkampen», hvor det norske laget fra 1998 skal møte det originale brasilianske laget. 20 år etter den legendariske begivenheten.

Marius Lien er til daglig journalist i Morgenbladet og fotballmagasinet Josimar, og har tidligere skrevet boka «Brasiliansk fotball – 120 år med driblinger» til fotball-VM 2014.