Den 7. mars arrangerer Margrethe Ek en veldedighetskonsert og kunstauksjon i forbindelse med sitt eget 50-årsjubileum. Inntektene skal gå til Kirkens Bymisjon og det nyetablerte Jobb 1-prosjektet i Moss. Jobb 1 gir mennesker som ikke er i ordinært arbeid en mulighet til å utføre betalt dagsarbeid.

Lørdag var de første øvelsene i gang på Arena i Moss, og brukerne av Jobb 1 hadde fått ekstravakt i kafeen for å servere suppe i lunsjpausen. Bjørn-Tore Lund er én av mange som nå har en jobb å gå til på grunn av Jobb 1.

– Det å kunne jobbe betyr mye for meg. Ikke bare det at jeg får jobbe, men kanskje enda viktigere det sosiale. Når man tar avstand fra rus, som jeg har gjort, er det fort gjort at man isolerer seg og er mye alene. Så det er viktig for meg at jeg kommer meg ut og er sammen med andre folk. Og det tror jeg det er flere her som tenker også, sier Lund, som synes det er fint at Ek vil støtte jobben han og de andre gjør.

Norges reneste by

Leder i Kirkens Bymisjon i Moss, Odd Kjetil Valen, setter også stor pris på Eks initiativ.

– Jeg synes det er veldig raust av henne. Det er så flott at hun velger å bruke ressursene hun har til rådighet til å hjelpe andre.

Valen forteller at pengene de får fra Eks 50-årsjubileum skal gå til arbeidet med å gjøre Moss til Norges reneste by.

– Vi har nemlig en ambisjon om at vi skal være Norges reneste by innen byens 300-årsjubileum i 2020. Og det at vi nå får penger fra Margrethe vil være et utrolig viktig bidrag. Jeg er veldig takknemlig.

I Margrethes ånd

– Det er så fint! Men la oss ta det en gang til for å forsikre oss om at det ikke bare var flaks.

Margrethe Ek veksler mellom ivrig dirigering og å spille piano. I halvsirkel rundt henne står et kor på omtrent 40 personer, og deres kraftfulle stemmer fyller rommet.

– Det var helt opplagt for meg at jeg skulle være med på dette. Det er helt i Margrethes ånd å gjøre noe annerledes som dette for å feire bursdagen sin, sier Anders Tysse som er en av koristene.

Det er medlemmer fra fem ulike kor som skal synge sammen. Felles for alle korene er at Ek har jobbet med dem før.

– Jeg synes det er fint at vi kan være med å støtte det arbeidet Kirkens Bymisjon gjør, sier Trude Wiberg som også øvde med koret i helgen.

I tillegg til å synge, er Wiberg også med på å planlegge arrangementet. Hun kan fortelle at selv om korene vanligvis ikke synger sammen, er de allerede veldig samstemt.

– Det er folk her som har sunget i kor i over 40 år, så her er det mye musikkompetanse. Dessuten er Margrethe en ekspert i å få folk til å formidle livsglede, så dette kommer til å bli veldig bra, sier Wiberg.