Supertrommis Richard Lorentz Johansen går solo

Richard Lorentz Johansen lover en kunstnerisk plate, som han håper kan skape fellesskapsfølelse blant mange av dagens ungdom.

Richard Lorentz Johansen lover en kunstnerisk plate, som han håper kan skape fellesskapsfølelse blant mange av dagens ungdom. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

I løpet av et halvt år i gettoen i Paris skrev Richard Lorentz Johansen (trommis i Superfamily) låtene til en soloplate som skal gis ut kommende vinter.

DEL

28-åringen er trommis i Superfamily, og turnerer også med både Bye & Rønning og Siri Nilsen, datteren til den ennå og enda mer kjente Lillebjørn.

Temaside om Superfamily finner du her

Allsidig

Men mannen kan også synge, og har framført Mozarts Requiem og mer til med Hafslundsøy Sangkor. Og selv om den mossefødte karen likte å kle seg ut som pønker da han gikk i barnehagen på Saltnes, har han spilt jazz på Alby og skriver både klassisk musikk og kunstmusikk.

Like allsidig og kunstnerisk skal platen bli, når Richard og kona Sofie Søndervik Sæther går i studio med Joakim Kristiansen fra Råde på gitar, Gunvald Hagen på piano og synth og Namra Saleem og Kristin Andresen på perkusjoner, blokkfløyte, sykkelfelg (!) og mer til.

Positiv galskap

– Vi har lyst til å skape et fellesskap med musikken vår, uansett hvor pompøst det måtte lyde. Avante gardemusikk kan fort bli depressivt, men vi ønsker at vitalitet og glede skinner igjennom i musikken vår, sier Johansen.
Han forteller at platen skal gjenspeile tiden og følelsen folk flest hadde før de ble satt til snømåking og gressklipping – den gangen verden ikke var større enn gaten de bodde i.
Level & Tyson. Sammen med kona Sofie har han i anledning platen tatt kunstnernavnet Level & Tyson – fra butikken i Houston hvor besteforeldrene til Richard i sin tid møttes for aller første gang.
– Sofie er Tyson av oss. En liten sinna bokser, ler Richard.
– Og hun biter av deg ørene om du ikke er snill...?
– He-he, ja det kan du si. Det har jeg ikke tenkt på, smiler Richard.
Han har spilt instrumenter siden han var sju, og ble så musikkfrelst på musikklinjen på Greåker videregående skole at det gikk dårlig med det ordinære fagene. Siden har han livnært seg delvis som musiker.

Streng kone, rar mann

– Det har gått ut over både kosthold og husleie. Men det går bedre nå. Kona mi er streng og tvinger meg til å bake brød én gang i uken, forteller trommisen.
I tillegg har han jobbet på barnehjem.
– Det har gitt meg et nytt syn på barn. Ikke alle har det like greit, og det kan gå ut over atferden. Men jeg tror at de synes jeg er rarere enn jeg synes at de er, sier trommisen. Og smiler igjen.

Franske opplevelser

Da Level & Tyson, altså Richard & Sofie, bodde i Paris i et halvt år sist vinter og vår, levde de i gettoen nordøst i den franske hovedstaden.
– Vi bodde på 12 kvadratmeter, omgivelsene var industripreget og menneskene var fra arbeiderklasse og nedover. Med så overveldende inntrykk og et fremmed språk, «glemte» jeg noe av meg selv. Det åpnet for å lage låtene til denne platen, forteller Richard Lorentz Johansen.

Temaside om Superfamily finner du her

Del på Facebook

Artikkeltags