– Er det lov å spille hjemme?

Spørsmålet blir stilt av flere av 4. klassingene på Svinndal skole til musiker og kulturskolelærer Stian Omenås. Elevene har akkurat fått utdelt hvert sitt instrument på skolen som de skal ta med seg hjem, og ha og spille på i åtte uker.

– Hjemme får dere spille så mye dere vil, svarer Omenås. Fornøyde elever pakker tromboner og kornetter ned i instrumentkoffertene. Men først en liten lydprøve ute i korridoren. For dette er gøy!

Etter å ha hatt instrumentene i en knapp halvtime klarer elevene allerede å få flott lyd i dem.

Samarbeider

På Svinndal skole samarbeider skolen, kulturskolen og Svinndal skolekorps om musikkundervisningen. Tre lærere fra kulturskolen kommer inn og tar over undervisningen i musikk i 4. klasse i åtte uker.

Elevene er delt i tre grupper. To av gruppene får blåseinstrumenter, og en gruppe får slagverkinstrumenter. Etter åtte uker inviteres foreldrene til konsert med elevene sammen med Svinndal skolekorps.

Lærerne er Ingse Tvedt, Stian Omenås og Trond Gundersen, som alle er profesjonelle musikere og lærere på kulturskolen.

– Det er veldig morsomt, og spennende å se hva som skjer etter åtte uker. Dette er fantastisk av Svinndal skole, sier Trond Gundersen.

Rekruttering til korpset

Fornøyd er også rektor Lasse Edelsteen:

– Det er fenomenalt å få inn disse kreftene som lærere.  24 unger blir entusiastisk ledet inn i å spille selv, og det koster skolen veldig lite. Vi håper å få opp interessen for disse instrumentene, og å øke rekrutteringen til skolekorpset, sier rektor, og tilføyer:

– Svinndal har hatt skolekorps siden 1951. Det er 67 år i denne lille bygda. Det går på dugnadsånd og samarbeid mellom skole, korps og kulturskole.