I morgen feirer Spellemannskompaniet jubileet sitt med en annerledes konsert i Moss kirke.
For det første er det ikke hver dag det spilles Beatles-låter på trekkspill i kirken. For det andre skal ikke Spellemannskompani feire seg selv alene.

Med venner

Til konserten har de invitert med seg flere gjester som de har spilt med i løpet av de ti årene de har eksistert.
Blant annet skal Ryggemusikken spille tre låter på konserten og Oslo Trekkspillklubb avslutter det hele med «Riverdance».
Kiss er særdeles fornøyd med alle gjestene de har klart å få med seg. Særlig synes han det er morsomt å få sangstøtte fra kor og solister fra Kulturskolen.
Han lover en særdeles variert konsert som få vil forbinde kun med trekkspillmusikk.
– Det blir i alle fall ingen «Drømmen om Elin», ler Kiss.
For de av dere som ikke vet det, består nå Moss Spellemannskompani av både trekkspill og fele. En fast gruppe på fire unge felespillere er knyttet til Spellemannskompaniet, noe Kiss mener er en betydelig styrke. I dag teller musikantene 20 medlemmer, men Kiss forteller at de også har en rekrutteringsgruppe med 8-10-åringer.

Beatles

– Det er deilig med andre klanglyder enn bare trekkspill. Dessuten er det bra for oss at det er flere ungdommer med.
Han røper at de under konserten vil ha innlånte musikere på fløyte, klokkespill, bass, gitar og trommer, som skal spille sammen med dem på Beatles-potpurriet; «All you need is love».
At det ble Moss kirke som skulle huse jubileumskonserten ser Kiss på som en utfordring. De har aldri tidligere spilt i kirken, men Kiss tror det skal gå veldig bra.
Han forteller at de måtte søke Menighetsrådet om å få spille, og at det faktisk måtte stryke en sang fra programmet.
– He, he. Det var Oslo Trekkspillklubb som måtte stryke. De skulle egentlig spilt «Fanitullen», Fandens sang, ler Kiss, som understreker at de hadde full forståelse for akkurat den strykningen.
Nå gleder gleder han seg bare til konserten, som den største konsertsatsingen de har gjort noen gang.
– Også blir den en slags gryende start på jula ettersom vi har med «2.dan i jul¥n».