Klare for nerdete lovestory i Loserville

VIDEO: Her er noen smakebiter på musikalen Loserville som Teaterkråkene skal spille på Parkteatret.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det handler om å tørre å være litt annerledes, om å finne seg selv og følge drømmene sine. Og om å bli forelsket. Teaterkråkene er straks klare for premiere. Se bildegalleri nederst i saken.

DEL

Lørdag er det duket for norgespremiere på Parkteatret. Da går teppet opp for musikalen Loserville. De lover masse rocka musikk, fargerike kostymer og en god historie om nerder, drømmer og den store kjærligheten.

«Følg drømmen, ikke strømmen» er et passelig slagord for Teaterkråkenes nye oppsetning.

Handlingen i stykket er lagt til en amerikansk småby på 70-tallet hvor vi møter nerdene Michael spilt av Lars-Jørgen Kristiansen og Lucas spilt av Casper Lindberg.

Store drømmer

Begge drømmer om å få til noe ingen andre har klart før dem. Den ene om å få datamaskiner til å snakke sammen og den andre drømmer om å skrive en bestselger av en roman om verdensrommet. Begge forelsker seg også i Holly, spilt av Mariell Sørensen.

Slikt blir det drama og godt teater av.

Både vennskap og kjærlighet settes på prøve, ikke minst når stykkets bølle Eddie, spilt av Odin Trolltun, forsøker å stjele både kjæreste og viktige oppfinnelser.

Tematikken i Loserville er nok svært gjenkjennelig for ungdom i alle aldre og dessuten er musikken av det riktig fengende slaget.

Jobber på spreng

Det er første gang stykket settes opp i Norge, og det gjør det ekstra stas både for publikum og Teaterkråkene, mener regissør Harald Engan og koreograf Marita Helen Hansen som setter opp sin andre musikal med Teaterkråkene.

Harald har oversatt stykket til norsk, mens Åshild Skiri Refsdal har oversatt sangtekstene. Kapellmester er Ellen Marie Carlsen, og Pål Dixon Sandberg har stått for scenografien inspirert av tegneserier og science fiction.

I bandet i orkestergrava finner vi Håkon Oftung på gitar, Kristian Frøland på trommer, Arne Brunvoll på bass og Terje Norum på synther i tillegg til Ellen Marie Carlsen på piano.

Et ensemble på 32 teaterkråker, hvorav ti nye av året, jobber nå på spreng fram mot premieren med øvinger på Parkteatret hver dag. Da blir det lite tid til annet enn skole og teater for de unge skuespillerne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken