Magic Pie starter konsertsommeren på hjemmebane

HJEMME: Før de drar ut i den store verden spiller Magic Pie på Tivoli sportsbar neste lørdag.

HJEMME: Før de drar ut i den store verden spiller Magic Pie på Tivoli sportsbar neste lørdag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Festivaler i USA, Wales og Tyskland står på Magic Pies turneliste i år, men først spiller de på Tivoli sportsbar i Moss.

DEL

Mossebandet med islandske Eirikur Hauksson på vokal kom med sitt fjerde album, «King for a day» i fjor, men har holdt det gående i 14 år med plateutgivelser og konserter i inn- og utland. De er blant annet ett av få norske band som har spilt på festivalen Sweden Rock to ganger, og er nærmest faste gjester på den amerikanske progrock-festivalen Rites of spring/Rosfest i Gettysburg – hvor de i år spiller for fjerde gang neste måned.

Men før den tid varmer Magic Pie opp med et par konserter i Østfold. Lørdag 23. april blir de det først rockebandet til å teste ut scenen på nyåpnede Tivoli sportsbar – tidligere Tivoli Amfi i Moss.

Får mye skryt i utlandet

Sekstetten har høstet massivt med skryt i progrock-kretser både for sine album og konserter. Mossebandet har etter hvert opparbeidet seg et unikt lydbilde, men inspirasjonskilder som Uriah Heep, Pink Floyd og YES i bagasjen. Bandets intensjon var, og er, å blande disse inspirasjonskildene fra 60- og 70-tallet med nyere progressiv rock til et eget, særpreget uttrykk.

Progrock-folket samles gjerne til festivaler, og i juli står Magic Pie på scenen i Tyskland under det som skal være Europas største samling for tilhengere av progressiv rock, Night of the Prog i Loreley. Mens de i september tar turen til Wales og Summer End-festivalen.

Der topper de plakaten på åpningskvelden.

Men først er det altså mulig å oppleve det folk angivelig går mann av huse for i resten av verden, også i Moss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken