Kroken på døra for Tivolikjeller’n

Vemodig: Det er med tungt hjerte Ann May og Petter Aas velger å stenge dørene.

Vemodig: Det er med tungt hjerte Ann May og Petter Aas velger å stenge dørene. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter påske stenger Ann May og Petter Aas dørene på Tivolikjeller’n.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

Rockebaren har slitt økonomisk lenge, og nå velger altså driverne å legge inn årene. Ann May og Petter Aas tok over driften av Tivolikjeller’n etter Parkteatret først januar i fjor, men ser nå at det ikke legger er mulig å få det til å gå rundt.

– Selv om huseieren Spabo Eiendom har vært helst fantastiske og ettergitt husleie, kan vi ikke se at det er mulig å drive forsvarlig. Spabo har lagt alt til rette for oss, og vi håper også at leverandørene våre vil gå med på en styrt avvikling av aksjeselskapet, sier Ann May Aas.

Respekt

Jan Spandow i Spabo Eiendom synes det er trist at ekteparet Aas velger å gi seg, men har full forståelse for valget deres.

– Jeg ser ikke noe poeng i å forfølge det de har av utestående til oss. Vi hadde et felles ønske om at dette skulle fungere, og de har prøvd sitt beste for å få det til. Jeg har veldig respekt for det de har gjort, uttaler Jan Spandow.

Vemodig

Ann May og ektemannen Petter har jobbet på Tivoli i henholdsvis fem og åtte år, og synes selvsagt det er leit å måtte stenge dørene.

– Det er jo selvsagt vemodig å legge ned, men med den usikkerheten vi har levd med i mange år er jeg også litt lettet, sier Ann May Aas.

Tivolikjeller’n har de siste årene blitt en av landets viktigste småscener for band fra inn- og utland. Og rekken av artister som har opptrådt i den gamle kjelleren er lang.

– Jeg synes det er tragisk at vi ser oss nødt til å legge ned, med det finnes for øyeblikket ikke noen annen utvei. Mest tragisk er det likevel for alle bandene, som ikke lenger har noe sted å spille i Moss, sier Petter Aas og trekker fram amerikanske The Fleshtones, trondheimsbandet Sugar Louise og de årlige julekonsertene med Køddband som noen av musikalske høydepunktene fra de siste årene.

Snuser på kjelleren

Ralph Bakken, som sammen med Paul-Ivar Myrstad, snart åpner ny sportsbar i første etasje i Tivoli-bygningen, fikk beskjed før helgen om at Tivolikjeller’n stenger dørene for godt.

– Dette kom brått på oss, men jeg har allerede tilbudt Ann May fast jobb i baren hos oss. Hun er en tøff jente med bein i nesa som kjenner huset veldig godt, sier Bakken.

Han har en leieavtale med Spabo Eiendom på første etasje, men utelukker ikke at han også kan komme til å gjøre noe i kjelleren på sikt.

– Vi må snakke med Spabo, og lokalet trenger vel en liten oppussing. Men det vil samtidig være viktig å beholde sjela der nede, hvis vi skal gjøre noe i kjelleren, sier Bakken.

Bakken understreker at han mer enn gjerne vil videreføre de kulturelle tradisjonene i bygget, og har allerede inngått en avtale om å videreføre Stand Up Moss’ faste kvelder i den nye sportsbaren. Den nye baren i første etasje er ferdig pusset opp, og nå venter Bakken bare på å få åpnet dørene for de første gjestene.

– Vi venter fortsatt på skjenkebevillingen, men håper å åpne onsdag før påske, sier han.

Artikkeltags