De store artistene dette året var Øyvind Blunck og Guri Schanke. Begge kunne varte opp med både stemmeprakt og kjente musikaler. Men da Fridtjof entret scenen, bleknet alt annet.
Øyvind Blunck har gjort en fenomenal jobb med «mopedisten fra Ytre Enebakk» og kommentarene hang da også ualminnelig løst da han fra scenen i går kunne fortelle om et tupperware-selskap i Kroer. Som han tilfeldigvis hadde råka borti.
Salen lo seg skakke av både sjarmoffensiv og bygdeblødmer.

Fullt hus

Det har gått tradisjon i nyttårskonsertene til Vestby janitsjar og Ås musikkorps. Evenementet er et kjempeløft for de to korpsene og gjengen ble velfortjent belønnet med stappfullt hus.
Og det sier ikke så lite, for landbrukshøyskolens storstue Aud Max rommer noe sånt som 7-800 mennesker.
Konserten startet som vanlig med en ouverture, og i år med den velkjente «Dikter og Bonde» av Franz Suppé.
Deretter fulgte riverdance med dansere fra Follo folkehøgskole, før korene under ledelse av Christian Killengreen overtok.

Gode artister

Årets konferansier var, som i fjor, munnrappe Terje Posaas Nilsen. Han fikk forventningsfull applaus fra salen da han kunne introdusere artistekteparet Guri Schanke og Øyvind Blunck.
Artistene er blant det ypperste Norge har å by på i sin genre, og så gikk det selvfølgelig slik at det var Blunck og hans Fridtjof-parodi som fikk publikum i stjernehumør.
Avslutningsvis kan nevnes at dirigentene Erlend Tunestveit i Vestby janitsjar og Anders Brenli i Ås musikkorps byttet på å styre troppene på scenen under gårsdagens konsert. For korpsene, de bidro med mye de også.