Toska-parodien får en eventyrlig ramme og innledes med tonene fra "Eventyrvisa". I likhet med Askeladden får også denne "ladden" med seg "gode" hjelpere. Men der stopper også likheten. I motsetning til helten fra det kjente folkeeventyret skal Toskaladden i lusekofta ut og begå ran.
Sommershowet åpner med fengende musikk og danseinnslag, der de seks fruene i stykket virker blide og alt annet enn frustrerte. Men så blir de introdusert for publikum, én etter én, både med navn og hvilke ting i livet de er frustrert over.
Søstrene Kristine og Ingrid Hesjadalen fremfører én av mange innslag om det å være frustrert. Storesøster Kristine er frustrert over at yngre søsken ofte får lov til ting som de eldre aldri fikk. For eksempel fikk lillesøster Ingrid, i motsetning til storesøster, ha kjæledyr.

Minister

Morsomt og lattervekkende er også innslaget der barne- og familieminister Karita Bekkemellom (Ap) blir parodiert, i fin, vakker kjole som hun har betalt for selv. Men publikum blir ikke noe klokere av det lange, politiske innlegget hennes om barns rettigheter.
Festlig blir det også når en sulten ulv entrer scenen og tar i bruk ordspill: Han skal på ULL-evål, har kjøpt seg leilighet på LAM-bertseter og driver enkeltmanns- FÅRE-tak som går med stor FÅR-tjeneste!
Moss og Omland Tenketank, Østfoldbanen, elgjakt, legebesøk og Facebook er andre temaer som blir berørt i den musikalske forestillingen. Øyvind Kjeksrud er instruktør. Oppsetningen hadde førpremiere i Larkollen 20. juli.

Stemning

Torsdag var det premiere på Tivoli Amfi. Moss Avis overvar første del av fredagens forestilling. Publikum lot til å hygge seg og var rause med både latter og applaus. Det blir i alt seks forestillinger, fordelt på denne og kommende helg.
Teatromusene består, foruten de allerede nevnte søstrene Hesjadalen, av: Hanne Bakkerud (33), Ingri Guren (24), Anniken Fleischer (25) og Eirin Kaasa (25).
mette. [email protected]
Tlf. 69205007