De har gjort seg bemerket både under årets Distriktsmesterskap i Halden og under tidligere Norgesmesterskap i trekkspill. I år er målet å bli enda mer lagt merke til.
– Og så håper vi jo på en best mulig markering, sier primus motor i Moss Spellemannskompani, Otto Kiss. I dag tar han med seg kompaniet sitt og setter kursen mot Bodø. Der skal mossemusikantene delta i klassen underholdningsmusikk, samt gammeldans divisjon 1 og 2.
Fra Moss deltar også Moss trekkspillorkester, som Kiss og er medlem av.

Solister

Men han er ekstra ivrig på å fortelle om spellemannskompaniets nye planer for å sjarmere og imponere juryen i Bodø.
– I klassen underholdningsmusikk skal Softe Bjerketvedt og Per-Emil Grimstad synge to låter fra musikalen Bør Børson. I tillegg, og det er helt nytt, så skal Bjerketvedt synge under gammeldansinnslaget.

Store ambisjoner

Heidi Kiss er for øvrig trekkspillsolist under mesterskapet. Hun deltar også med Oslo Trekkspillklubb, som vant NM i fjor.
Otto Kiss forteller at det fra i fjor ble sånn at alle som deltok på distriktsmesterskapene, også får lov til å delta på NM. Det synes mossemusikantene er supert.
– Nivået her i distriktet er for eksempel så bra, at de som har kommet på fjerde og femte plass her i Østfold, har vært langt bedre enn vinnerne fra andre distrikter. Nå blir konkurransen igjen mer rettferdig, sier Kiss, som ikke ønsker å tippe i hvilke klasser de kommer til å hevde seg.
– Men jeg tror faktisk vi kan ha store sjanser. Og vi har helt klart ambisjoner om å gjøre det bra, men vi får tøff konkurranseforsikrer trekkspilleren.
NM på Trekkspill arrangeres av Bodø Trekkspillklubb fra 28. juni til 2. juli.
eva. nyhaug[AT]moss-avis.no
Tlf. 69205016