11 kompanier deltok i mesterskapet som favnet om deltagere fra både Oslo, Asker og Østfold. Og Moss gjorde det særdeles bra.
I klassen for gammeldans ble det første og annenplass på henholdsvis Spellemannskompaniet og Trekkspillorkesteret. Den samme plasseringen fikk de to mossekompaniene i klassen for gammeldans med klubb/orkester.
I denne klassen har stort sett Moss Trekkspillorkester vunnet, men i år ble de slått av de unge musikantene i Spellemannskompaniet for aller første gang.
Det betyr at i alle fall at begge trekkspill/fiolin-gruppene har kvalifisert seg til NM i Tromsø den siste uken i juni.
Under årets distriktsmesterskap ble det konkurrert i 12 ulike klasser og i den nye klassen for underholdningsmusikk fikk Spellemannskompaniet en uventet og gledelig 3. plass. Juryen ga blant annet poeng for originalitet ettersom Spellemannskompaniet brukt seks sangere i denne klassen der de blant annet fremførte et Beatlespotpurri.
En som ble spesielt lagt merke til og trukket frem i denne sammenheng, var Per Emil Grimstad som utmerket seg både som solist og som forteller.
De fire trekkspillerene i «Trio Happ dot Komp» gjorde det også bra. Den store trioen tok en første plass i sin klasse for mindre ensembler.
Trekkspill-ildsjel Otto Kiss sier han er spesielt imponert over innsatsen til Moss Spellemannskompani, som stort sett består av unge musikanter som er elever ved Kulturskolen.