I går skrev Moss Avis om Moss Trekkspillorkester som hadde spilt seg til 3. plass i NM. Vi kom desverre i skade for å vise et bilde av Moss Spellemannskompani til saken. Nå har det seg slik at også spellemannskompaniet har spilt i Bodø i helgen. I tillegg til en fin fjerdeplass for hovedorkesteret, ble turen morsom og litt dramatisk for de lokale trekkspillentusiastene.
– Vi satset bredt med to orkestre og deltakelse både i klassen for underholdningsmusikk og gammeldans. Per Emil Grimstad ledet rekruttene gjennom konkurransen til stor jubel fra publikum, og i klassen for underholdningsmusikk ble det en fin fjerdeplass og 110 poeng til hovedorkesteret. Sofie Bjerketvedt og Per Emil Grimstad tok publikum med storm med en strålende sangfremføring. Orkesteret fikk skryt for god balanse, fin klang og teknikk. I finalenummeret "Tico Tico No Fuba" spilte solistene Heidi Kiss, Per Emil og Pernille Grimstad meget bra. Dessuten fikk vi bassolo fra en opplagt Trond Bull Hansen. Og minst, men ikke minst ble det veldig bra rapping av Sofie Bjerketvedt, forteller hovedorkesterets dirigent, Otto Kiss. Han avslører også at det ble noe hektisk til tider.
– Før orkesteret skulle i ilden i konkurransen for underholdningsmusikk, røk strengefestet på Bull Hansens kontrabass, så han måtte løpe av gårde for å finne en reservebass. Samtidig oppdaget jeg at jeg manglet dirigentstav, dermed måtte jeg låne Sofie Bjerketvedts sminkekost for å holde takten, sier dirigenten. Det er godt at smilet sitter løst på trekkspilltur.
henning. [email protected]
Tlf. 69205016