Det driftige kompaniet har samlet små og store fra en rekke sjangere til den niende nyttårskonserten.

Stjerne fra nord

Hovedinnslaget skal Moss Spellemannskompani selv gi, i samarbeid med nordlendingen Skjalg Bjørstad.
– Bjørnstad er en stjernetrekkspiller og er organist og komponist. Han har skrevet all musikken vi skal spille, hovedsakelig fransk musikk, hvor han selv spiller solo, forteller Otto Kiss.

Stjerner fra syd

Sanna Bjerketvedt synger med Moss Spellemannskompani.
Europamesterne i trekkspill, Oslo Trekkspillklubb med Rygge-kvinnen Heidi Kiss i sin midte, skal også opptre. I tillegg får publikum høre arrangørenes eget rekruttorkester, samt Duo Jupiter under konsertdelen av kvelden.

Toya og Ruta

16-åringene Ruta Antanaviciute (16) og Toya Scheldt (16) fra Våler – kandidater til Melodi Grand Prix lokal i Sarpsborg 29. januar – skal synge under middagen.
Og etterpå er det dans. Der er det 11-åringene fra Rygge og Moss i Junior-Kiss som innleder og blir kveldens rockealibi.
– Til dans spiller også Moss Trekkspillorkester og Gamle Aker Spellemannslag, forteller Otto Kiss.

Gammel og ung

I troppen fra kompaniet som møtte Moss Avis onsdag kveld, var Hedda Elisabeth Karlsen (7) yngst og Dagfinn Skogvold (71) eldst.
Hedda fra Øreåsen spiller knappespill, var en smule ordknapp i møtet med pressen, men har allerede vært med på fire–fem konserter og tror det blir moro lørdag kveld.

Besettelse

Børge har spilt trekkspill ved festlige anledninger helt siden han var 16 år. Men det tok først av på slutten av 1990-tallet, da han begynte å ta timer og lære noter hos Otto Kiss.
– Det har blitt en besettelse. Jeg øver litt hver eneste dag, og spiller jo mye mer krevende stykker enn før, sier Skogvoll.

Fullt hus

– Nyttårskonsertene våre er populære og pleier å samle fullt hus på Tivoli Amfi. Med konsert, middag og dans, får de som vil komme en flott kveld, sier Otto Kiss om arrangementet.
Nyttårskonserten i januar ble til da Moss Spellemannskompani hadde 10-årsjubileum i 2002.