Gå til sidens hovedinnhold

Behns kjæreste langer ut mot Ari-dokumentar

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag har dokumentaren om Ari Behn – «Ari og halve kongerike» premiere på TV3. Både Behn selv og kjæresten Ebba Rysst Heilmann er svært kritiske.

Ifølge Ari, skal det ha foreligget en avtale, der han selv skal godkjenne hva som blir vist i programmet, skriver VG.

– Ari Behn inngikk i 2016 en intensjonsavtale om denne dokumentaren under forutsetning at han har såkalt «final cut», altså bestemmelsesrett over hva som ble sendt og ikke. Dette har ikke dokumentarskaperen og TV3 tenkt å overholde, noe han synes er beklagelig, sier hans manager, Geir Håkonsund, til VG.

Pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, sier til VG at de er overrasket over at dette kommer nå.

– TV3 har kjøpt en dokumentarserie om Ari Behn. Vi har ikke inngått noen kontrakt med Ari Behn, men derimot med produksjonsselskapet Bifrost media og Katharina Gellein Viken som har laget dokumentaren, uttaler Hanum til avisen.

Også Behns foreldre skal være kritiske til serien, ifølge Verdens Gang

I et åpent brev til VG skriver Behns kjæreste, Ebba Rysst Heilmann blant annet at «Dokumentaristen har i sensasjonsjournalistikkens navn valgt å gjøre underholdning ut av et menneske som befinner seg i en sårbar posisjon»

Hun forklarer til VG at hun i samråd med Behn, hans familie og manager er blitt enig om å formidle sine tanker rundt den kommende TV-dokumentaren.

Heilmann, som er jurist og rettssosiolog, skriver at «dersom dokumentaristen hadde hatt det juridiske, etiske og moralske rammeverket på plass, ville aldri dette vært en konflikt»:

«I medmenneskelighetens og vennskapets navn skulle hele prosjektet vært lagt på is for lenge siden», skriver hun.

Les også

- Ari Behn har fått ny kjæreste

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.