Klart for ny Applaus-premiere

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Men en entusiastisk skuespillergruppe på 28, finpusser nå Applaus-gjengen de aller siste detaljer fram til premieren på Parkteatret fredag.

DEL

Tradisjonen Applaus startet allerede for 15 år siden med en årlig oppsetning av en kjent musikal på Parkteatret i Moss, gjennomføres i år med samme entusiasme og glød som tidligere.

Søndag startet skuespillergjengen på 28 de første ordentlige prøvene på scenen på Parkteatret. I dag er det 10 mann sterke orkesteret også på plass sammen med kostymer og det hele.

I alt er rundt 50 personer involvert sammen med en tilsvarende stor foreldregruppe.

Regissør Per Emil Grimstad, som selv startet sin skuespillerkarriere i Applaus i 2001, har siden 2012 hatt regiansvaret for denne teatergruppen utgått fra kulturskolen i distriktet. Den jobben gjør han ved siden av å være skuespiller på Trikkestallen ved Oslo Nye Teater.

Høyt nivå på audition

Få dagen igjen: Regissør Per Emil Grimstad har kontroll.

Få dagen igjen: Regissør Per Emil Grimstad har kontroll. Foto:

– I Applaus har vi hatt øvinger siden i fjor høst etter at vi tok inn nye ungdommer gjennom en audition, forteller Grimstad.

Langt flere enn det var roller for, stilte på audition. Applaus som består av ungdommer fra 16–20 år, skifter normalt ut en tredel av medlemmene hvert år.

– Denne gangen var nivået veldig høyt. Egentlig kunne vi tatt med alle om vi hadde hatt plass, sier Per Emil Grimstad.

Nå bærer det mot åtte forestillinger med musikalen Hairspray, og over 2000 billetter er allerede forhåndssolgt.

Spennende roller

Hairspray er en musikal fra Broadway som hadde sin premiere i 2002, som senere ble filmatisert med John Travolta hvor han spilte hovedrolleinnehaverens mor. Handlingen foregår i brytningen mellom 1950 og 1960-tallets USA, og sentralt står det segregerte amerikanske samfunnet og de svartes kamp for sine rettigheter.

I denne tiden lever Tracy Turnblad, en tenåring som til tross sin overvekt blir den nye stjernedanseren på det populære TV-programmet, The Corny Collins Show.

Gleder seg: Hovedrolleinnehavere Kristian Brevick og Ylva Eggum ser fram mot premieren fredag.

Gleder seg: Hovedrolleinnehavere Kristian Brevick og Ylva Eggum ser fram mot premieren fredag. Foto:

På Parkteatret er det Ylva Eggum som spiller Tracy, mens Kristian Brevick (20) har rollen den fete Edna, Tracys mor, som for det meste bruker tiden til å passe på Tracy.

– En utrolig morsom og artig utfordring å spille den rollen, sier Kristian som har fire Applaus-oppsetninger bak seg, og som ble hentet inn spesielt for denne oppsetningen.

Ylva Eggum (17) som til vanlig går på danselinja på Kirkeparken vgs, sier hun storkoser seg i rollen som Tracy.

– Tracy er et sterkt engasjert menneske, og rollen er veldig artig å spille, sier Ylva som er med i en Applaus-oppsetning for tredje gang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken