– Jeg trodde jeg skulle svime av da jeg fikk beskjeden for noen dager siden. Jeg satt i godstolen med pc-en på fanget etter en blindtarmoperasjon og så på bildene som var i landslagsuttaket. Ett av dem var mine, sier en strålende glad fotograf.

13 fotografer skal delta på det norske landslaget som skal være med i World Photographic Cup 2018 – verdensmesterskapet i fotografi.

Landslaget settes sammen av utvalgte, premierte bidrag fra Landskonkurransen, som er en årlig konkurranse for yrkesaktive fotografer og studenter i regi Norges Fotografforbund.

Fjerdeplass i fjor

Norge har deltatt med et landslag i fotografi helt siden første runde av World Photographic Cup i 2014. I fjorårets konkurranse havnet det norske laget på en fjerdeplass sammenlagt, med en sølv, en bronse, en åttendeplass og en niendeplass.

I år er det første gang Norge deltar med bidrag i samtlige kategorier: portrett, bryllup, kommersielt, illustrasjon/digital kunst, natur, reportasje. Hele 30 land har meldt seg på, og Tara deltar i naturkategorien med bildet «Hulefasetter».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

– Bildet har jeg fotografert i en hule på Aruba, som er en øy i Karibien. Turen dit var en forsinket bryllupsgave til Åsmund og meg, og vi gikk gjennom den hulen og fotograferte tidlig en morgen.

Tara driver sitt eget firma, Tara Kristine Photography, med god hjelp av sin mann. Begge er lidenskapelig opptatt av fotografering og begge er utdannet ved London School of Photography. De har også to barn sammen på 5 og 10 år.

Bilder er viktige

– Jeg har alltid likt å ta bilder, og da jeg var gravid med nummer to, bestemte jeg meg for å ta fotoutdannelse. Jeg ville ha gode bilder av den nyfødte. Det er nemlig sånn at den babyen du fotograferer første gang, ser du aldri igjen. Bilder er viktige for ettertiden, sier fotografen.

Hun har to fotostudioer hjemme i huset på Texnes i Våler. Hit kommer mange av hennes kunder, men hun reiser også ut til for eksempel familiebegivenheter. Da jobber hun ofte i team sammen med sin mann.

– Dette er en stor ære og det er helt ubeskrivelig. Alle fotografer er stolte av håndverket sitt, og jeg tenkte at nå er jeg så god at jeg er med på det norske landslaget, avslutter en smilende og stolt fotograf.