Gå til sidens hovedinnhold

Stor pengegave gir løft for idrett og kultur i Våler

Artikkelen er over 4 år gammel

Stiftelsen Kirkebygden deler ut over 500 000 kroner til idretts- og kulturformål i Våler.

– Er det mange av dere som har gått i barnehagen her? spør Josef Bentzen henvendt til de mange barna i Kirkebygden grendehus i 2. etasje av barnehagen.

– Ja, svares det beskjedent fra enkelte steder i salen.

– Da har dere vært med på å legge grunnlaget for hva som skjer, repliserer styrelederen i Stiftelsen Kirkebygden.

Etter å ha drevet Kirkebygden barnehage i 25 år, solgte den ideelle stiftelsen bygget til kommunen i fjor for sju millioner kroner. De pengene skal nå komme lokalmiljøet til gode. I år gjennomførte stiftelsen sin første utdeling av pengegaver til flere søkere.

Totalt ble 511 900 kroner delt ut til flere som trengte penger til prosjekter og arrangementer.

Mest ble tildelt hovedstyret i Vansjø/Svinndal I.L. De fikk 250 000 kroner som hjelp til finansiering av et servicehus ved kunstgressbanen i Våler. Det er tiltenkt å ha rollen som lager, kiosk og toalettanlegg ved banen.

– Det er kjempegøy å få lov til å være den som tar det imot. Det gjør at vi kan realisere servicehuset mye raskere enn vi hadde hatt mulighet til ellers. Vi føler oss veldig heldige, sier lederen i hovedstyret, Renate Holm.

Idrettslagets friidrettsgruppe, alpingruppe, fotballgruppe og håndballgruppe har i tillegg fått til sammen 245 000 kroner til flere prosjekter som gjør livet lettere for utøverne. Musikkorpset Ljom og Svinndal BU fikk også tildelt midler til arrangementer.

 

– Vi i stiftelsen synes dette er litt som en fullbyrdelse av det vi har jobbet for i mange år. Endelig å kunne dele ut så mye penger. Det er kjempebra, sier styreleder Josef Bentzen etter å ha delt ut pengegave etter pengegave.

Fremover kommer stiftelsen til å ta imot søknader årlig for å tildele midler som kan komme kultur og idrett i Våler til gode. Planen er at de sju millionene som danner grunnlaget for tildelingene skal forvaltes godt slik at pengegavene kan tildeles over flere år.

Håper dere dette kan bli en tradisjon?

– Vi har foreløpig sagt at vi har et femårsperspektiv på det. Alt over to er vel en tradisjon, men vi får se. Vi håper jo det, svarer Bentzen med en trivelig latter i stemmen.

Dommen over tildelingen er også klar blant de mange barna som var på plass «Fint», «Bra» og «Tipp topp», lyder det fra barna i alpingruppa til V/S.

Disse fikk penger av Stiftelsen Kirkebygden:

V/S I.L. - Hovdestyret: 250 000 kroner til servicehus ved kunstgressbanen. Skal brukes som lager, kiosk og toalett.

V/S I.L. - Friidrettsgruppa: 107 600 kroner til tilbehør til nyåpning av friidrettsbane. Høydematter med beskyttelseshus, høydestativ, spyd, vipehekker og tidtakingsutstyr.

V/S I.L. - Alpingruppa: 67 500 kroner til å bytte ut gamle enegrikrevende gasslamper i Middagsåsen med miljøvennlige LED-lys.

Mussikkorpset Ljom: 8 000 kroner til arrangement avholdt 26.03.2017. Skolekorpskonsert Bøndernes Hus.

V/S I.L. - Fotballgruppa: 19 800 kroner til traller til transport av sandsekker og bazookamål.

Svinndal BU: 8 500 kroner til Arrangement på gocartbanen for nåværende og nye medlemmer blant ungdommen i Våler.

V/S I.L. - Håndballgruppa: 20 500 til permanent oppmerking av minihåndballbane og innkjøp av oppblåsbare minimål i Vålerhallen.

V/S I.L. - Fotballgruppa: 30 000 kroner til avising av kunstgressbane på vinteren. Gjelder for en sesong.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.