Moss Spellemannskompani arrangerte sitt årlige vårslepp, denne gangen på Allaktivitetshuset på Skarmyra. Spennvidden i arrangementet var større en noen gang, forteller Trond Kotte i spellemannskompaniet til Moss Avis.
Publikum møtte opp i stort antall og fylte scenelokalet til randen i Allaktivitetshuset på tidligere Skarmyra skole. De fikk oppleve varierte musikkinnslag fra elever tilhørende Kulturskolen og Moss Spellemannskompani.

Høyeksplosivt

Kveldens desiderte overraskelse på en trekkspilldominert musikkveld sto nok High Explosive for, med musikk fra både Turboneger og med en egen produksjon, låten «Metal Storm». Den delen av publikummet på de første radene som hadde lent seg tilbake i stolene og nynnet til de tidligere innslagene, fikk nok en brutal oppvåkning. Bak all desibelen fremstod likevel utvilsomt talentfulle unge musikere, smiler Kotte.

Ferske sjarmører

Sjarmøretappen under kveldens musikkstafett sto trekkspillrekruttene til Moss Spellemannskompani for.
16 unge musikere med omtrent to måneders trekkspillerfaring spilte «Lillekatt», «Old MacDonald» og «Hei Hurra» med en sjarm som tydeligvis begeistret tilhørerne. Musikalsk leder i Moss Spellemannskompani, Otto Kiss, gleder seg over at orkesteret har fått så mange nye rekrutter. Musikalsk arbeid blant barn og ungdom er en viktig målsetting for Moss Spellemannskompani.

Gledelig

- Når arbeidet gir slike resultater som vi ser her i kveld er det svært gledelig, sier Kiss.
- Vårsleppet har nettopp en slik målsetting. Å la barn og unge spille for familie og venner i trygge omgivelser. Hensikten er å gi både selvtillit og motivasjon til de unge musikantene, og kanskje også skaffe noen nye rekrutter blant publikum, sier Kiss, som lover vårslepp også neste år.