Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake til femtitallet på utekino

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var tøff kamp lenge, men til slutt gikk «Grease» av med seieren i avstemningen om hvilken film som skal vises på årets utekino på Verket.

Over førti prosent av de drøyt 2000 som var med i avstemningen hadde klassikeren med John Travolta og Olivia Newton John som sin favoritt. Dermed blir det verken Abba-låter eller dinosaurer å høre eller se på Verket 11. august.

– Det er hyggelig at det ble «Grease» som vant, og hvis noen har hatt en drøm å «være» Travolta eller Newton John er det jo ekstra fint om man kler seg opp for anledningen, sier primus motor for utekinoen, Kristin Utakleiv i Moss I Sentrum.

Allerede før det ble bestemt hvilken film som skal vises var det hentet ut 500 billetter, og Utakleiv har god tro på at det blir fullt, og vel så det.

– Vi kommer til å sette et tak på 2000 billetter, så her er det bare å hive seg rundt, smiler hun.

Nytt sted

Fjorårets store kinokveld ble arrangert på Sjølageret, hvor også Festivalen Sin ble avholdt. Sjølageret er historie, og derfor må årets filmer vises et nytt sted på Verket-området.

– Vi flytter i år nærmere kulturplassen og Verket scene, og håper at broen fra Møllebyen da kan ta oss trygt over Mosseelva. Det blir historisk når Höegh Eiendom for første gang slipper folket ned over Mossebroen til Verket, sier Utakleiv.

Før hovedfilmen som vises ute klokka 21.00 blir det barnefilm inne på Verket scene.

– På grunn av lysforholdene må vi vise «Løvenes Konge» inne, forklarer Utakleiv.

Hun oppfordrer alle til å ta med egen stol til utekinoforestillingen, men kommer du uten finnes det en løsning for å få sitte allikevel. Som i fjor skal nemlig Fretex selge stoler, og den kan du ta med deg hjem etter forestillingen, hvis du vil.

– Det er allerede mange som har reservert Fretex-stoler, opplyser Utakleiv som allerede har begynt å planlegge neste års utefilmfest.

– Hvis du har lyst til å se «Top Gun» er det bare å begynne å glede seg, ler Kristin Utakleiv.


Kommentarer til denne saken