Såner skolekorps består av dyktige og premierte musikere. Og ivrige, møt Selma som hver onsdag tar turen fra Kongsvinger til Grevlingen i Son. På en helt vanlig treningskveld i Amfirommet på Grevlingen skole øves det jevnt og trutt i to stive klokketimer. Korpset som består av tre frittstående enheter, nemlig aspiranter, juniorer og voksenkorps, løser øvingsproblemer ved at de yngste trener i SFO-tiden, juniorene spiller en etasje opp og de største holder altså til i Amfilokalene.

Med sin klarinett sitter Selma Risvik fra Son, som for ikke lenge siden flyttet til Kongsvinger.

– Tar du den lange veien hver eneste onsdag?

– Ja, jeg liker dette korpset, og reisen går bra.

– Når drar du hjemmefra?

– Klokka halv tre. Tog til Oslo og videre til Sonsveien. Er her klokka fem, da har jeg privattime med Kulturskolen og Kent Gøran Bakken, dirigenten. Øver så fra seks til åtte, tar toget tilbake til Oslo, der er det en stund å vente før jeg kan ta toget hjem til Kongsvinger. Mamma henter meg på stasjonen og vi er hjemme cirka klokka halv tolv, sier Selma som har planer om å bli klarinettspiller på høyt nivå.

– Korps er mer enn 17. mai

En slik innstilling sier litt om dette korpset og både leder Monica Lien Kjønsø og styreleder Lars Opsahl er full av lovord om musikantene som tidligere i år vant 3. divisjon i distriktsmesterskapet i Fredrikstad.

– De yngste begynner allerede i seksårsalderen, men de lærer fort, sier Lars Opsahl.

Til tross for stor spredning i alder og en naturlig forskjell i dyktighet blir ungene fort samspilte, også i Voksenkorpset.

De to lederne ramser opp mange ulike instrumenter man bruker og flere av de unge talentene spiller på mer enn ett.

– Korps er mer enn 17. mai, sier de to.

Lars Opsahl og Monica Kjønsø forklarer at korpsmusikerne gir seg når de blir 19 år, men at det stadig kommer nye til.

Dirigentene Kent Gøran Bakken og Leif Peter Grahn får også ros av ledelsen, det samme gjør leder i korpsets egen drilltropp Ida Hoås Rønning og søster Siri.