Kunstforeningens juleutstilling åpnes i helt nye lokaler lørdag på Sundby gård, som er en av de eldste gårdene i Vestby, og ligger i gangavstand fra sentrum. Vestby kunstforening fyller 40 år til neste år.

– En utstilling med kunsthåndverk passer godt inn i gårdens omgivelser, skriver foreningen i en pressemelding.

Det er en stor mønstring av kunsthåndverk, og 20 kunstnere skal fylle «Fjøset» på gården med keramikk, glass, tekstil og smykker.

De fleste av utstillerne er medlemmer av Bærum Kunsthåndverk som i år har 40-årsjubileum og er Norges eldste verkstedutsalg. Alle er profesjonelle kunsthåndverkere.

– Det er første gang at det er utstilling på Sundby gård, og «Fjøset» er et meget godt egnet utstillingslokale. Det er helt nyoppusset med heis, toaletter og kafémuligheter, sier Skaflestad.

LES OGSÅ: Fikk konsesjon av flertallet: Svir av 8,6 millioner på gårdsbruk

Ordfører Tom Anders Ludvigsen åpner selve utstillingen. Det blir også konsert med den internasjonalt kjente Sondre Høymer fra Vestby på klassisk gitar. I tillegg kommer en vokalgruppe med åtte unge sangere fra Follo folkehøgskole. De skal synge en medley over melodier fra musikalen «Chess» og en sang fra filmmusikken til «Ringenes Herre».