Kjendiser og gode samtaler gir et løft

Møttes i VÅLER: Bjarne Brøndbo (fra venstre), Inger Lise Rypdal, OnkelP, Silje Nergaard, Thom Hell, Lene Nystrøm og Jonas Fjeld er deltakerne i fjerde sesong av «Hver gang vi møtes» på TV2. Opptakene ble gjort på Vestre Kjærnes gård i Våler og andre steder i mosseregionen i august i fjor.

Møttes i VÅLER: Bjarne Brøndbo (fra venstre), Inger Lise Rypdal, OnkelP, Silje Nergaard, Thom Hell, Lene Nystrøm og Jonas Fjeld er deltakerne i fjerde sesong av «Hver gang vi møtes» på TV2. Opptakene ble gjort på Vestre Kjærnes gård i Våler og andre steder i mosseregionen i august i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Innspillingene av TV2-serien «Hver gang vi møtes» i Våler har medført økt stolthet over mosseregionen og alt den har å tilby.

DEL

Per A. Kjærnes er daglig leder og eier av Vestre Kjærnes gård i Våler, der «Hver gang vi møtes» nå er spilt inn for tredje året på rad.

– Det er veldig hyggelig at TV2 velger å produsere dette høyt profilerte programmet til ville, vakre Våler og mosseregionen. Konseptet til TV-programmet passer godt inn i vår nisje med å tilby spesielle opplevelser og en god ramme rundt den gode samtalen, sier Kjærnes.

– Hva betyr «Hver gang vi møtes» for gården deres?

– Det er vanskelig å konkretisere i tall hva den betyr. Sesong 2, som var den første sesongen som ble spilt inn her, var viktig for oss fordi gården da ble landskjent. Det er ikke sikkert at reklameeffekten for oss er like stor nå som serien er spilt inn her for tredje gang. For oss handler det om at vi må klare å levere et bra kvalitetsprodukt til hvert firma og alle privatpersoner som bestiller overnatting eller vil ha kurs, konferanser og andre arrangementer her, svarer Kjærnes.

LES OGSÅ: Premiere på «Hver gang vi møtes»

Positiv vind

Ordfører Reidar Kaabbel i Våler sier at «Hver gang vi møtes» betyr veldig mye både for hans kommune og for regionen.

– Gjennom denne serien får vi vist fram en kommune som vi er veldig stolte av med opplevelser, flott natur, Vansjø og det utrolig flotte vertskapet på Vestre Kjærnes gård, Per A. og Berit Kjærnes. Den fantastisk fine regionen vår får vi også vist fram til «hele Norge», sier Kaabbel.

Han synes det er veldig morsomt at en skjermet idyll i Våler nå for tredje år på rad er arena for denne serien.

– Hva har denne serien gitt Våler? Har det for eksempel blitt mer turisme?

– Det er vanskelig å måle dette med konkrete tall. Men TV-serien har skapt en positiv vind over Våler som har ført til at flere her har satset på opplevelsesturisme og lokal mat. Programmene har også ført til at vi har fått tilbake stoltheten vår fordi vi ser at det nytter, svarer Kaabbel.

Moss sponset

Våler kommune har aldri sponset «Hver gang vi møtes» økonomisk. Men i 2012 bevilget Moss kommune én million kommunale kroner til denne TV-serien. Flere var kritiske til at Moss kommune brukte penger på dette, blant annet fordi de mente at Moss fikk lite igjen for pengebruken.

– Det var kun det første året at Moss kommune brukte penger på «Hver gang vi møtes». Siden har deltakerne bare kommet til Vestre Kjærnes gård i Våler fordi de trives i regionen vår. De har kommet av egen fri vilje, og det økonomiske har blitt dekket av TV2 og produksjonsselskapet, sier ordfører Tage Pettersen i Moss.

– Lørdag var det premiere på den fjerde sesongen av «Hver gang vi møtes», og den er nå spilt inn i Våler og mosseregionen for tredje gang. Har mosseregionen fått noe igjen for denne serien, i så fall hva?

– Ja, indirekte er denne TV-serien en fin markedsføring av regionen vår. Lokale stedsnavn blir nevnt hver eneste gang. Jeg tror alle i Norge nå vet at Vestre Kjærnes gård ligger i regionen vår. Et ekstra pluss for vår region er det at dette er et good-feeling-program, som skaper gode vibrasjoner, svarer Pettersen.

Brøndbos dag

I den første episoden av sesong 4 som ble vist lørdag, var det Bjarne Brøndbos dag. Gjennom over 20 år som vokalist og frontfigur i DDE har han blitt én av landets mest folkekjære artister.

Silje Nergaard hyllet ham med en tolkning av «Rai Rai». Thom Hell fulgte opp med å synge «Det går likar no» på sin møte mens Lene Nystrøm tødde opp med «Rompa mi». Inger Lise Rypdal framførte «Det umulige e mulig» og OnklP sang «Vinsjan på kaja». Brøndbo ble rørt til tårer av det han fikk se og høre.

Under det 10 dager lange oppholdet på Vestre Kjærnes gård fikk gjestene servert lokal mat, laget av Are og Miriam Sekkelsten, som tidligere drev Kafé Everts på Kanalen i Moss.

Artikkeltags