Da debuterer Jeløy-kvinnen Christina F. Hagen – mor til både noflene og deres navnefar Axel (7) – som kunsttegner.
– Jeg visste ikke at du var den typen, sa vennene til Christina da de fikk innblikk i tegneverdenen hennes.
– Nei, det visste ikke jeg heller, medga Nina, som hun kalles til daglig.

Gjennombrudd

På arbeidsplassen på Nav har kolleger lenge kjent til Ninas sans for å drodle på ark under møter. Hun har til og med blitt oppfordret til å ta streken – og ikke sekken – ut i verden.
Men det var først da Nina fikk skikkelige penner til jul i fjor at det tok av.
– Med arkitektpenner og ekte blekk ble det plutselig ordentlige tegninger. Så jeg tok kontakt med Galleri Kvinnelist og spurte om jeg kunne få holde en utstilling her, forteller debutanten.
Det kunne hun.

Glis og gris

– Her kommer publikum til å ga langs veggene og lete for å finne sin favorittnoffel. Noflene kommer til å bli mer populære enn grisene her ute på Røed gård, spår gallerist Rolf Thomas Thommesen.
Han synes det er morsomt å kjøre et annerledes prosjekt enn det som er vanlig i galleriet.
– Ja, oftest er det jo keramikk og maling her. Nå håper jeg at folk går langs veggene og ler litt, jeg håper at dette skal være litt gøy. I og med at jeg ikke har hatt kunstnerambisjoner med disse tegningene, er de ikke så pretensiøse, sier tegneren, som åpent innrømmer at hun er spent før søndagens åpning.

Billedbok

Hun begynte å tegne noflene, figurer med nebb eller aller helst avkappet snabel, for å lage billedbøker til barna sine.
– Jeg er utdannet filolog, og burde ha klart å sette gode ord til bøkene, men jeg må nok jobbe litt mer før jeg kan bli gitt ut, erkjenner hun.
Nå debuterer Christina F. Hagen i stedet som noffelkunstner.
– Alle de 135 tegningene jeg stiller ut – om jeg får plass til alle – er håndtegnete og unike. Dette er ikke trykk, understreker tegneren.
Ingen av tegningene har tittel, så Moss Avis tatt oss den pressefrihet å gi navn til bildene vi presenterer på disse to sidene.