Kviks opprykksdrøm brast på tabber

GA ALT: Filip Westgaard og Kvik skal ha for at de prøvde.

GA ALT: Filip Westgaard og Kvik skal ha for at de prøvde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Kvik-Åsane 1-2) Noen tvilsomme dommeravgjørelser og en gedigen forsvarstabbe ødela Kviks håp om ytterlige kvalspill om opprykk til 1. divisjon, da Kvik tapte 1–4 sammenlagt mot Åsane.

DEL

Forutsetningene var klare. Etter tap 0-2 i Åsane var kun seier med to mål eller mer godt nok for å gå til kvalrunde to, mot lag nummer 14 i 1. divisjon, skriver Halden Arbeiderblad.

Grusom start

Med seier i siktet gikk Kvik offensivt ut, med to spisser, i løpssterke Øystein Lundblad Næsheim og Kevin Krans. Et skår i gleden var at Ole Strømsborg måtte gi seg etter oppvarmingen og overlate plassen i den bakre treeren til Chinonso Agu.

Men Kvik på ingen måte den kampåpningen de ønsket seg, da Joakim Vatle Hammersland satt ballen bak David Paulmin. Før fem minutter var spilt.

På et gjennomspill der det luktet veldig mistenkelig av offside.

En Hammersland som var et uromoment for Kvik-forsvaret, ved hele tiden å være flink til å vake akkurat i offside-grensen. Og en assistentdommer som ikke alltid var på linje.

Kvik på sin side kom til noen innlegg, men en ufarlig heading fra Øystein Lundblad Næsheim var det eneste de rød/hvite produserte det første kvarteret.

Straffe?

I det klokka bikket 20 minutter ropte hele stadion på straffe, da en Åsane-forsvarer tydelig tok hjelp av armen for å få ballen under kontroll. Men ingen kledd i svart reagerte.

Like etter var Sølvball-vinner Chaib på sprang, men ballen spratt ikke Kvik-angriperens vei.

Kviks vei gikk heller ballen da Dardan Sæter-Mehmeti traff godt med pannebrasken etter corner, men Åsane-keeper Østgaard vartet opp med en feberredning.

Også da Chaib elegant dro seg fri langs dødlinjen kom Østgaard i veien, da han stoppet innlegget mot flere fremadstormende Kvik-spillere.

Med dette gikk lagene til pause med 0-1, og med bortemålsregelen var Kvik fire scoringer unna videre kvalspill.

Tidlig scoring

Selv om det så håpløst ut ville Kvik prøve, og fikk nytt håp da Kevin Krans pirket inn ballen via stolpen, bare et par minutter ut i omgangen. Etter innlegg fra Albert Makiadi.

Trener Bergersen sa på forhånd at han hadde både plan B, C og D, og hadde sett for seg løsninger på alle slags kamputviklinger.

Scoringen ga Kvik blod på tann, og nå var også publikum med i jakten på flere mål.

Målscorer Hammersland fikk en ny kjempesjanse da han parkerte Westgaard i en løpeduell, men plasserte ballen på stolpens utside.

I et siste offensivt forsøk på å få de nødvendige scoringene kom superjoker Peder Nomell på banen, til fordel for kaptein Sæter-Mehmeti.

Tabbet seg bort

Men midt i Kvik-offensiven rotet Mathias Engebretsen det til for seg og laget da han snublet bort i eget straffefelt, og Joakim Vatle Hammersland takket ved å bli tomålsscorer for dagen, til 1–2.

Like etter fikk Kristoffer Stava en gavepakke fra Jakob Madsen Lund, men da viste David Paulmin sin klasse, med en kjemperedning. Det siste David gjorde, før Thomas Skjødt Johansen fikk det siste kvarteret mellom stengene.

Med 1–2 på tavla sprakk det siste som var av håp for hjemmelaget og de 633 på tribunene.

Om dommer Lien hadde vært i fokus tidligere, ble det ikke mindre kaos da han annullerte Kviks utligning på straffe, og ga straffeskytter Thomas Skjøtt Johansen gult. Til forundring for alle på Halden stadion.

Dermed endte det med tap 1–2 og 1–4 sammenlagt, for et Kvik som må spille i 2. divisjon også neste år.

Kampfakta:

Kval til 1. divisjon:

Halden stadion:

Kvik Halden FK-Åsane 1–2 (0–1)

0–1 Joakim Vatle Hammersland (5)

1–1 Kevin Krans (48)

1–2 Joakim Vatle Hammersland (74)

Gult kort: Dagur Dan Thorhallsson, Thomas Skjøtt Johansed, Kvik. Ole Didrik Blomberg, Simen Helland Lassen, Åsane

Dommer: Marius Lien, Fossum IF Skien

Assistentdommere: Runar Langseth, Kolstad Fotball og Alf Olav Rossland, Åkra IL Fotball

4. dommer: Chris Niclas Braseth, Greåker IF

Tilskuere: 633

Kvik:

David Paulmin (Thomas Skjødt Johansen), Jakob Madsen Lund, Dardan Sæter-Mehmeti (Peder Nomell), Chinonso Agu, Filip Westgaard, Dagur Dan Thorhallsson, Mathias Engebretsen, Albert Makiadi, Youssef Chaib, Øystein Lundblad Næsheim (Björn Berglund), Kevin Krans.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.