Det er Home Start familiekontakten Moss/Råde/Våler som slår på stortromma og innbyr til fest.

– Dette er et gratis arrangement med lek og aktivitet. Og det blir popkorn og drikke til alle, sier Anita Andresen, koordinator i Home Start familiekontakten Moss/Råde/Våler.

Bakgrunnen for arrangementet er at det i år er det Frivillighetens år. Målet med festen er todelt. For det første vil de hedre de frivillige. Før det andre vil Home benytte anledningen til å vise fram sitt formål og sine aktiviteter til så mange som mulig.

LES OGSÅ: Familie fikk påske-overraskelse på døra:– Da ble det full jubel i hjemmet

Pengestøtte

– Vi søkte om midler til å gjennomføre dette arrangement og har fått innvilget 25.000 kroner fra Frivillig Norge, sier Anita. Og hun fortsetter:

– Det vil være et åpent arrangement for alle slags folk, både familier, personer som ikke har barn, de som har lyst til å jobbe som frivillige og andre. Men vi vil invitere familier vi allerede er i kontakt med spesielt.

LES OGSÅ: Mor i Moss om påskeglede fra Home-Start: – Dere har gjort påsken vår fantastisk!

Lek fra ulike tidsepoker

De skal lage aktiviteter og har landet på at de ønsker å ha leker/aktiviteter fra gamle dager og fram til nå.

– Vi håper det kommer noen eldre, som vil demonstrere leker de lekte da de var barn, som for eksempel å kaste på stikka, legger koordinator Mette-Gro Karlsen til.

LES OGSÅ: 101 barn i 56 familier i Våler lever i fattigdom: – Når det synes på barna, er det allerede for sent

Under festen vil det bli delt ut brosjyrer om Home Starts tilbud til barnefamilier, og om det å bli frivillig for Home Start. Anita og Mette-Gro håper festen kan bidra til at enda flere får lyst til å bli frivillige for Home Start.

– I Våler var det fullt av andre planlagte aktiviteter 15. mai. Vi vil ikke konkurrere med disse, så vi drar heller til Våler og lager fest på et senere tidspunkt, sier de.