Gå til sidens hovedinnhold

Landbruksminister Olaug Bollestad skryter stort av at velferd for dyr i Norge er god. Hvordan våger hun?

Artikkelen er over 1 år gammel

Dyrevelferd står til troende?

DEBATT

Har hun ikke tatt seg tid til å se dokumentaren om grisens liv? Et liv som burde ha vært levd ute i mudder og gras med plass til å rote og rulle under sol og vind. Men i dag avslørt på betonggulv inngjerdet med stål armatur uten frihet til noe annet enn å overleve med smerter fra sår og brudd.

Våre krav om nok av billig mat avgjør slike liv!

Høner skulle ha spankulert over tun og plukket mark. I dag er livet i et fengsel uten plass for vingene.

En mor som har gitt liv til en kalv som fikk være der og drikke seg mett og kjenne varm trygghet. Nu brutalt tatt vekk fra sitt opphav, alene. Mor står tomt tilbake. Melken stjeler vi ! De såre rautene er det ingen som vil høre.

En rev som skulle fått løpe og snuse i skog, er innesperret i trangt nettingbur. Tatt med tang for å bli inseminert. Senere tatt med tang for å få strøm i svelg og anus. Dette, bare for pynt og fjas!

Sau med lam som skulle blitt vernet, går uten å vite om farer ..hvor sykdom og ulykker gjør at døden rammer . En langsom død av sult etter brudd eller sykdom. Eller en brå død etter rovdyr. for INGEN er der og passer på !

En ulv som løper vekk fra et uhyre der oppe , og finner ikke ly der hunder står og venter , og vonde skudd gjør at å løpe vekk ikke nytter mer.

En lov som sier at dyr skal behandles godt og IKKE utsettes for unødvendige påkjenninger og farer, som sier at dyr har egenverdi uavhengig av en nytte de har for oss..

En minister for vårt landbruk som står og sier at dyrene har det godt, når sannheten om de stemmeløse forteller om nettopp hva som er sagt fra selveste paven: Aldri har menneskene behandlet dyr verre enn nå.

Kjøttindustri = industri med levende vesener som opplever og føler slik VI gjør!

En industri som tar livet av klodens store skoger for at mat til 70 milliarder dyr slaktes for vår mat hvert år.

Det var en gang en velferd for dyr og oss, der vi levde sammen og naturen var vårt hjem.

Der rovdyrene hadde sin rett til å holde orden på systemet om naturens balanse .

En balanse i den natur vi hørte til i . Gradvis har døde ting forført oss vekk fra vår opprinnelse og gitt oss tilværelser som vi må døyve med piller for å holde ut med.

Idag står vi hjemløse og strever etter mening mens vi kaver etter billig mat og pussige fornøyelser så vi slipper ubehaget med plagsom samvittighet .Mens livene uten indre kontakt med selve livs-strømmen, har gjort oss ensomme uten at vi forstår hvorfor. Hvor dette å å ta livet av dyr for tidtrøyte og drap av kjedsomhet gir ringer av redsel og underlige følelser, barbert for vennskap med de stemmeløse.!

Pester og pandemier; i dag: covid -19!

For det er HER på denne planeten vi bor vi bor, hvor pandemier har kommet og vil plage oss .

Kan vi lære, slutte å skade oss selv, vårt hjem og våre medskapninger , og få den velferd vi ALLE trenger, både mennesker og dyr.

Vi har en jobb å gjøre for vår alles fremtid. Om det er lang frem…de små skritt kan bli til de mange !

Kommentarer til denne saken