LANDET RUNDT: Fredag morgen ble det svært dramatisk i Gaasvik-skogen på Setskog i Indre Akershus. Jaktlaget, med jaktleder Mads Wiel i spissen, trakk poster og beveget seg ut til de tildelte områdene.

En av jegerne, Bjørn Erik Simensen fra Fredrikstad, klatret opp på den største steinen på post 6. Det skulle vise seg både å være en god og dårlig trekning for den erfarne jegeren.

På sin egen Facebook-side forteller han hva som så skjedde. Saken ble først omtalt av Fredrikstad-avisa Demokraten.

«Panisk gisper jeg etter luft»

«Sekunder senere dukker det opp en stor elgokse i morgentåken. Den kommer ruslende rett mot meg. Febrilsk skrur jeg opp kikkertsiktet og teller tagger. Laget skyter ikke småvokste under ti tagger. Idet jeg har telt til 12, avsikrer jeg og skyter», forteller Simensen.

Så skjer det skjebnessvangre:

«Oksen spretter opp som en løve og setter kurs for skogen. Brålader og brenner av et skudd til, før elgen forsvinner. Jeg banner og trår utenfor den 2,5 meter høye steinen. Alt blir svart. Knuser radioen idet jeg deiser i bakken og blir borte. Finner meg sjøl kravlende og panisk gisper jeg etter luft», skriver han.

Landet Rundt

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Moss Avis legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Nettavisen, Bodø, Gjøvik eller Drammen på moss-avis.no.


 

Roser sine jaktvenner

Først halvannen time senere ble jegeren funnet av kameratene i jaktlaget, som ikke hadde hørt de to skuddene.

– Først så de den døde oksen, som fortsatt var varm. Så fant de meg liggende urørlig. Måten de håndterte situasjonen på er helt fantastisk, sier Simensen til Indre Akershus Blad.

Jaktlaget besluttet å la Simensen bli liggende i ro. De visste ikke skadeomfanget og var redd for skader i rygg, nakke og hode. Hjelp ble tilkalt, og etter hvert kom ambulansepersonell til de dype skoger på Setskog.

– Jeg fikk morfin mot smertene og så ble jeg båret ut fra skogen. Mine venner i jaktlaget vurderte situasjonen godt og gjorde alt rett. Det er jeg svært takknemmelig for. Hele tiden fikk jeg oppmuntrende meldinger og det var virkelig hjertevarme og klokskap som ble utvist denne dagen, sier Bjørn Erik Simensen.

På sin Facebook-side takker han på denne måten:

«Skulle dere noensinne bli utsatt for en ulykke, håper jeg dere får en skadestedsleder av Mads Wiels kaliber. Supereffektivt tar han kommandoen og ber meg, med ansiktet og munnen fylt med mose, om å ligge helt rolig. Innkaller assistanse, veileder og ordner opp! Thomas Magnussen brer over meg jakka si og viser meg bilde av den felte oksen. Et emosjonelt øyeblikk».

Brudd i fire ribbein

Simensen slapp fra det stygge fallet uten alvorlige skader. Fire brukne ribbein, ødelagt venstrearm og hoven hofte ble utfallet av ulykken.

– Det kunne gått så mye verre. Jeg kunne slått hodet eller ryggen med alvorlig utfall. Jeg hadde også ladd våpen i hånd. Nå er jeg hjemme, hvor jeg tygger smertestillende. Ribbeina er vonde, sier Fredrikstad-karen.

Hans største jaktøyeblikk endte altså med sykehusopphold på Ahus.

– Litt bittert er det jo. Jeg har aldri skutt et så stort dyr før. Jeg ville gjerne vært med på alt arbeidet i etterkant. Men jeg er tross alt mest opptatt av at jaktlaget tok så godt hånd om meg. Det setter jeg voldsomt pris på, sier han.

– Og det blir mer jakt på deg?

– Ja, hvis de vil ha med en kløne som meg, sier Simensen og ler.

LES OGSÅ:

Her er årets elgkvoter 

Radikalt mange «elgpingler» må bøte med livet 

Jaktlaget skvatt da de fikk se hvordan elgen de hadde skutt så ut

Elgjeger Elin Elg: – Navnet mitt er spesielt og får mange til å lure