Lang kvelds ferd mot mørket

Order er at av seks band man kan oppleve på Verket Scene lørdag.

Order er at av seks band man kan oppleve på Verket Scene lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som den rake motsatsen til Lyse Netter blir det mørkt og tungt for alle penga når Mossfest arrangeres på Verket Scene lørdag.

DEL

– Navnet på festivalen er jo et åpenbart nikk til Ozzfest – metalfestivalen som ble arrangert av Ozzy Osbourne, og også en vri på Lyse Netter. Dette er trolig den første rendyrkede metalfestivalen i Moss – noen sinne, sier en av primus motorene bak metalkvelden – Stig Amundsen.

Han skal selv spille med black metal bandet Order, og listen over andre band er både mørk og lang. Mossebandene Superlynx og Aspherium er bare to av de andre navnene på plakaten.

– I tillegg kommer Mork fra Halden. De har nettopp vært på turné i USA, og spiller black metal, forklarer Amundsen.

Og om ikke det var nok så vil det legendariske Råde-bandet, Cadaver spille sin andre (!) konsert på 15 år. Cadaver var et av de ledende bandene på den internasjonale death metal-scenen i sin tid og turnerte verden rundt.

Sist, men ikke minst dukker Blodsmak opp. Bandet som frontes av den mossebosatte Ponudus-redaktøren Tom Ostad, og som synger på nynorsk.

MANGE STRENGER: Tom Ostad er vokalist i Blodsmak, men bidrar også med gitar på noen av låtene.

MANGE STRENGER: Tom Ostad er vokalist i Blodsmak, men bidrar også med gitar på noen av låtene. Foto:

Samarbeider

– Alle bandene arrangerer denne kvelden sammen, og det virker som det er ganske stor interesse for festivalen også utenfor mossedistriktet, sier Amundsen.

I tillegg til de seks bandene vil også organisasjonen «Metalheads Againt Bullying» stille med stand.

– Det er en organisasjon som gjør en viktig jobb. Metalmiljøet kan virke hardt, men det er egentlig et ganske åpent og hyggelig miljø, understreker Order-bassisten.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken